Vad kollar ni efter när ni värderar investeringsmöjligheter? Samt vad för typ av möjligheter kollar ni efter just nu?

Vad jag kollar efter är simpla grejer (i e avkastningsprocent). Jag är inte intresserad av att operativt driva något. Har aldrig riktigt varit min grej (om man bortser från förvaltning av eget kapital. Det är ju en form av “operativ drift”) att driva verksamheter. Tanken gör mig bara trött. Som jag har nämnt i tidigare frågeställningar här på bloggen, om det finns smartare och mer meriterat folk där ute som kan göra något bättre än mig, varför skulle jag då envisas med att göra det själv? Bättre då att fixa med finansieringen så att dessa smartare personer kan göra sin “grej” och där igenom göra oss alla rikare tillsammans.

Jag nämnde “avkastningsprocent” ovan. Vad jag menar med det är att jag tittar efter en procentuell avkastning. Sedan kan jag välja om jag ska lånefinansiera mig till köpet av denna inkomstmöjlighet eller ta hela avkastningen med egen insats. Eller via en hybrid (egen insats + lån).

Exempelvis: säg att en investeringsmöjlighet ger ett driftsnetto på 100.000 kr per år. Säg att inköpskostnad/begärt pris (kalla det vad ni vill) är 1 miljoner kronor. Avkastningsprocenten är då 10%. Var kan jag låna 100% av summan till lägre effektiv ränta än 10%? Är jag villig, och har jag kapital nog, att lägga upp 100% själv och få 10% på mina pengar? Vad vill jag göra i detta läge? Vad har jag kapacitet att göra i detta läge utifrån egna finansiella resurser, kreditvärdighet, kontakter, know-how m m?

Hur tänker ni kring investeringsmöjligheter och vad för typ av intressanta investeringsmöjligheter är ni på gång att genomföra just nu?

Hej!

Intressant att läsa dina tankar kring detta. Det gäller alltid att hitta det som passar en själv.
Gällande vilka investeringar jag är på väg att genomföra är det kanske inte jättespännande enligt en del men jag bygger upp en råvaruportfölj utöver det sparande jag har sedan tidigare. Diversifiering och självfallet även mycket intressant att lära sig mer om andra tillgångsslag.

Alltid spännande att höra vad andra tittar på i investeringsväg och hur de tänker.

Elin