Välja bank?

vilken bank kostar minst när man startar upp ett AB?

AB ska köpa nagellack från Ryssland, vad mer ska jag tänka på?

mvh

Anastasia

Jag skulle böja med att tänka på din Exit och förbereda för den. Behöver du verkligen ett svenskt av för dina affärer?

Räcker det inte med en filial i Sverige?

Ta kontakt med en jurist som kan internationella affärer

  • Jag skulle böja med att tänka på din Exit och förbereda för den. Behöver du verkligen ett svenskt av för dina affärer?
Räcker det inte med en filial i Sverige?

Ta kontakt med en jurist som kan internationella affärer

Jag har en annan åsikt än Conny. Skall du importera något från Ryssland, så är väl det första man gör, INTE att öppna ett bolag i Ryssland med en svenska filial. Oberoende av om man importerar från Norge, Danmark eller vad som helst, så öppnar man ett svenskt aktiebolag.

Skall du jobba med remburser och valutaterminer så är det svenska storbanker, eller Danske Bank det som gäller. De flesta sparbanker går också bra eftersom de kan använda sig av Swedbanks kompetens. Skall du bara betala utländska fakturor så platsar även Länsförsäkringar.

Rent banktekniskt behöver du ett konto, ett bankgiro, en internetbank och ett bankkort. Kostnaden torde ligga på runt en tusenlapp, eller drygt detta i de flesta banker.

Försök att hitta den bank som är bäst på utlandsaffärer på orten där du bor. Får du ingen indikation på vem som är bäst, så använd den banken som du har, om kompetensen finns. Att jaga det billigaste företagspaketet för att tjäna ett par hundralappar är ingen idé. Lägg krutet på din företag i stället.

Kanske borde förtydliga. Det är inte ett ryskt bolag hon ska starta utan ett bolag utanför både Sverige och Ryssland. Det bör räcka gott med en filial i Sverige. Det handlade mer om att förbereda för den framtida försäljningen av ett framgångsrikt bolag och då är ett svenskt bolag inget bra alternativ.

De flesta nystartade företag är inte några blivande IKEA, utan är betydligt blygsammare. Jag har under årens lopp jobbat med ett antal importföretag. Alla har klarat sig utmärkt som svenska aktiebolag.

Tack för svaret! Tanken är att sälja till andra företag och använda i eget. Funderar på AB eller enskilt, har inte bestämd mig än, kollar upp allt vad kan behövas.
God fortsättning/
Anastasia