Vilket är smartaste sättet att föra över kapital till Revolut?

Hej

Igår fick jag besked från Swedbank att mitt bankkort kostar 250 kr om året. Jag använder kortet till privata småköp som luncher etc. Så jag tänkte att varför inte testa Revolut?

Sagt och gjort skummade jag igenom avsnittet om bästa kort samt det om Revolut. Sedan signade jag upp mig för standardkontot hos Revolut som enligt mig verkar vara kostnadsfritt.

Att föra över pengar till sitt konto verkar kunna ske på två sätt.

 1. Antingen från ett befintligt kort vilket jag gjorde vid start 100:- från min andra bank. Dessa pengar kom över direkt och saldot tycktes bli 100:- Verkar ju som om det skedde snabbt och kostnadsfritt.
 2. Eller en SWIFT/IBAN-betalning, så nyss startade jag en sådan överföring. Jag valde den lite långsamma SEPA-betalningen, som ska vara avgiftsfri. MEN denna verkar bara kunna ske i annan valuta en den svenska så det verkar ske en valuta växling ofrånkomligt. På min bank stod det: 20 euro = 212.95 kr. På deras växlingskurs diagram stod det kurs 10,6476. (Samtidigt hos Revolut stod det 9,47)
Så vad säger ni, om man vill använda sitt Revoult kort så billigt som möjligt är det så att jag måste ha ett annat kort (som förmodligen har en avgift) för att föra över pengar?

Mvh

Fredrik

Jag har också kastat ut Swedbanks avgiftsbelagda kort. Det finns kostnadsfria kreditkort som även ger viss, om än liten, återbäring. Om man kör fossilbil är utbudet större, eftersom man vi vissa fall får ut återbäringen i avdrag när man tankar bilen. Men även om man struntar i att plocka ut återbäringen är ju kortet ändå gratis till skillnad mot Swedbanks kort.

Ett riktigt kreditkort, till skillnad mot exempelvis kontantkort som Revolut, ger dig ett bättre konsumentskydd om leverantören strular eller går i konkurs. Om det erbjuds betalningsalternativ som exempelvis Klarna kanske det inte är lika viktigt eftersom de står för risken.

På kreditkortet ska man bara utnyttja gratiskrediten till nästa månad. Att låna till full ränta är ofta mycket dyrt, som att ta SMS-lån, och det är det ju bara idioter i lyxfällan som gör.

Jag har kommit fram till att jag behöver 2,5 kort:

Kreditkort med återbäring

 • Vardagliga köp i SEK.
 • Köp där man verkligen vill ha sin bank i ryggen om leverantören strular, även om det egentligen vore billigare med Revolut.
 • Köp av resor där man vill utnyttja kreditkortets eventuella försäkring.
 • Överföringar från detta kort till Revolut. Jag tror, men är dock inte säker på, att vissa kort tyvärr räknar detta som ett kontantuttag med ränta från första dagen, medan andra räknar detta som ett vanligt köp och till och med ger bonus för detta.
Revolut
 • Inköp i andra valutor än SEK.
 • Fria uttag ur bankomat (upp till en viss gräns)
 • Backup om ditt vanliga kreditkort strular på grund av IT-problem hos banken etc. Det gäller dock att ha fyllt på sitt Revolutkort innan strulet om man vill slippa plocka varor av bandet i kassan till allas åsyn. Men om strulet ligger hos Visa/Mastercard lär risken vara stor att det ändå inte fungerar. Ibland är kontanter trots allt bäst.
Revolut virtuellt kort (tycks vara gratis, till skillnad mot deras engångskort som är snäppet bättre)
 • Inköp på nätet i andra valutor än SEK.
 • Inköp på nätet om jag känner att säkerheten är högre med det virtuella kortet än med kreditkortet.
 • Inköp på nätet om det vanliga kreditkortet inte fungerar på vissa sajter. Konstigt nog verkar Revolut fungera bättre än mitt fina kreditkort på vissa sajter. Och då sysslar jag ändå inte med knarkhandel och liknande. :-)
 

Det brukar då och då dyka upp artiklar på Rika tillsammans om bästa kreditkortet. Som Jan skriver så är det en subjektiv genomgång, så man får som vanligt tänka efter själv och se om ens egna användningsmönster passar kortens villkor. Men det är ändå en bra utgångspunkt när man letar kreditkort.

https://rikatillsammans.se/basta-betalkortet-och-kreditkortet-2019-2020/