Alla har ju såklart olika ramar för vad som är dyrt eller billigt kring mat men min erfarenhet är sällan att det är “riktig” mat som är dyrt utan snarare snacks, fredagsmys och allt extra. Detta tycker jag även gäller för protein.
Mina lunchlådor består nästan alltid av 200g nötfärs och ris eller potatis. styckpriset för dessa blir 15-20kr. det är knappast det som får matkontot att sticka iväg. Men en chokladkaka kostar nästan nu 50kr, chipspåse 30kr, glass 40-50kr för en liten bägare. Ganska snabbt kan ett fredagsmys kosta mer än luncherna för 1-2 veckor.
samma med färsk frukt. Mina barn äter massor med färsk frukt, vilket jag gärna lägger pengar på men jag gissar att frukten varje månad kostar mer än mina lunchlådor.
med andra ord, vill man få ner kostnaden skala bort allt extra. har man redan gjort det så får det väl bli gröt och potatis som någon skrev