Medlemskort vs kreditkort

Hej!
Jag har börjat fundera på det här med medlemskap som de flesta butikskedjor har idag. Det låter ju himla bra att få medlemspriser och erbjudanden hit och dit. Men hur mycket tjänar man på sånt egentligen? Jag tänker att det mest är ett sätt att “lura in” kunder till butikerna för att handla ännu mer. Förutom när det gäller matvarubutiker för där måste man ju handla.

Min fråga är egentligen: tjänar man så mycket på att vara medlem hos matvarubutiken eller är det bättre att handla med ett kreditkort som har bra villkor istället? Är det en jämförelse mellan korten som gäller samt en avvägning av vad man tycker är viktigt annars, tex om jag vill spara samtidigt som jag handlar?

Jag är jäkligt bekväm av mig så jag har liksom aldrig tagit tag i det här ordentligt, men nu är det dags! Tack för en bra och inspirerande sida, podd och artiklar!

Finns är få butiker som kräver att du faktiskt betalar med kortet för att få de flesta erbjudandena. Du kan dra medlemskortet först, välja betala med annat kort och sedan betala hur du vill. Coop har ett system där du får fler poäng av att betala med deras kort men det är de ensamma om bland matbutikerna.

På Willys är det till och med så smidigt att de inte har något medlemskort. Du knyter valfritt betalkort som du redan har så får du medlemsrabatterna automatiskt när du betalar.

Dom flesta kreditkort eller poängsystem ger inte mer än 0,5 till 1% i “effektiv cashback”. Jag själv kör med Coop’s kreditkort och har räknat på att jag tjänar ca 1 000 kr per år, inga enorma summor med andra ord.

Det du ofta får med ett kreditkort är: gratis försäkring (ofta reseförsäkring), gratis pengar tillbaka (småpengar), och ett visst skydd mot kortbedrägeri eftersom du betalar med kredit istället för dina egna pengar.

Kika här om du inte redan varit där: https://rikatillsammans.se/basta-kreditkortet-2018/

Hej Åsa!

Personligen avstår jag från alla typer av medlemskap, även från andra butiker än matbutiker. Dessa företag håller inte på med välgörenhet utan vill såklart åt merförsäljning med lockande erbjudanden! Bespar dig alla frestelser och köp det du verkligen är i behov av istället. Vad gäller just mataffärer så har jag och min sambo löst det genom ett vanligt kontokort med pengar endast avsedda för livsmedel. Varje vecka pytsas samma belopp in och det är det beloppet som vår mat får kosta, punkt. Eftersom vi handlar regelbundet och i samma butik (Ica kvantum) har vi ett bonuskort där. Det är inget kredit-eller betalkort utan bara ett bonuskort som gör att vi får rabbatter. På ett år uppgår dessa rabatter till ca 3000:- för vårat hushåll.

Jag är lite frågande till varför man behöver ett kreditkort till att handla mat? om man inte kan betala sin föda kontant så känns det som man behöver se över sin ekonomi. Även om många kredikort har räntefritt det första 30 dagarna så finns åter igen frestelsen där att överkonsumera utanför sin budget, bara onödig.

Hoppas detta var till någon hjälp! Lycka till!

Sund inställning. Medlemskapen är till för att konditionera och binda oss till en viss butik och nyhetsbreven man får ska trigga köpviljan. Märkee ju själv att jag är beredd att betala lite mer i de butiker jag är medlem hos. Vad jag förstått så tror våra hjärnor automatiskt att de varumärken som de ofta ser också är bättre.