Swedbank / avanza

Hej! Jag vill komma igång med mitt sparande ordentligt och vill börja med utdelningsaktier och köpa lite investmentbolag och indexfonder främst globala. Jag tänkte öppna ett konto på avanza men funderar på att ha ett sparande på Swedbank också. Har lönekonto o bolån där så tänker att det kan va bra för mitt bolån att ha ett sparande där. Vad ska jag ha på Swedbank och vad på avanza? Vad är smartast/ billigast. Har även sparande på lysa. Tacksam, för svar!

Så som jag har gjort det är så här:

  • Swedbank - löpande ekonomi, bolån, lönekonto och buffertkonto
  • Avanza - lekhink och pension
  • Lysa - mellanriskhink och passiv hink
Enligt fyra-hinkar-principen.

Ok, tack så mycket för svar! Ditt buffertkonto på Swedbank är det bara sparkonto el sparar du i fonder där?tack så jättemycket för din blogg har fått mig väldigt intresserad ovh lär mig mycket !

Varför inte byta långivare? Swedbanks bolåneränta är ganska hög jämfört med andra långivare.

Jag har Swedbank endast till lönekonto och räkningar.

Jan nämnde i https://rikatillsammans.se/forhandla-ranta-bolan/ att dom har 73% i belåningsgrad. Det är få nischbanker och andra långivare som ger en speciellt mycket bättre ränta än storbankerna på nya lån, och lån över 60% belåningsgrad.

Det var en ombildning till bostadsrätter när jag köpte och inte alla nischbanker går med på det. Tänker flytta över på sikt när föreningen varit igång ett tag o kan visa upp mer papper som de flesta vill ha.