Vill inte äga aktier längre

Jag fick för mej få många år sedan att jag skulle hålla på med aktier. Men inser att jag kan verkligen ingenting om hur det fungerar så jag vill helst sälja av allt och investera pengarna i något annat. Hur ska jag tänka? Där är några aktier som gått back och hur gör man med dem? Ska jag bara sälja av hela mitt innehav tycker ni och sätta dem i nån fond? Ha kvar AktieInvest (har 3 depåer hos dem där det finns både aktier och fonder) eller flytta till SEB där jag har resten av min ekonomi? Lite pinsamt att man har sååå dålig koll men vill ta tag i det nu och kände att detta verkade vara rätt form att få lite hjälp…

Tacksam för all input och hjälp!

Ja det är bäst att sälja av allt och byta till exempelvis lysa. Kör igång ett månadssparande också om du inte redan har ett så kommer det gå bra ska du se.

Titta in även fyra hinkar principen: https://rikatillsammans.se/fyra-hinkar-strategin/

Lysa är bra för att det gör i princip hela jobbet som man lär sig på den här bloggen automatiskt till en riktigt låg avgift, man sparar tid på det också.

Mvh

Tack för ditt svar! Jag har Lysa där jag satte in 5000:- + månadsspar på 500:- med 60 % aktier och 40 % fonder. Men då kanske jag ska sälja av och avsluta allt på AktieInvest och sätta in dem där. Hinkarna har jag hyfsat i ordning så när som på den passiva som jag håller på att jobba på nu.

Kommer komma många låtsas experter som kommer snack illa om lysa. Så tänk då på detta.

Sista 15 åren har 100% aktier gått nästan 200%. Dvs nästan 13% per år. Lysa kommer mest troligen inte vara i topplistan när det gäller bäst för ett år. Men den ger en skaplig avkastning till lägre dipp. Och man slipper jobbet som det innebär.

Lysa är Ok, men har du en lång sparhoristont så tycker jag inte du ska falla för frestelsen för just en sparrobot. Med en billig, bred global indexfond har du ungefär 1500 av världens största bolag i redan, det ger en fantastisk riskspridning redan där. Har du dock sparmål och kortare sparande så kanske en robot kan vara att föredra.

 

Jag skulle rekommendera www.smaspararguiden.se och deras bok, efter den så kommer du antagligen ha ett sparande som är bättre än de flesta och som är fantastiskt enkelt också :slight_smile:

 

Må gott!