Alternativ till alkohol

Jag har gjort till en vana att ”dricka kontinentalt”. Det innebär i klartext att dricka vin till många måltider. Jag har nu kommit fram till att det nog vore bra att dra ner på det hela lite.

En enkel lösning vore att införa en regel om att inte dricka vin annat än till middagen. I praktiken skulle det ändå inte bli varje dag eftersom många typer av mat inte passar att ha vin till.

Min fundering är nu vad jag borde hitta på istället. Det vore ju bra att hitta någon generell måltidsdryck som inte är alltför torftig, barnslig, sockerdrypande eller olämplig på annat sätt. Är det någon som har något förslag?

4 gillningar

Kolsyrat vatten eller alkoholfritt öl tycker jag passar bra till de flesta maträtter.

8 gillningar

Vanligt gott kranvatten slår allt sockerskräp iaf. :slight_smile:

33 gillningar

Jag föredrar vanligt kranvatten eller isvatten på restaurang. Lättöl funkar också.

1 gillning

Jag tycker av nån anledning att okolsyrat vatten smakar “tråkigt”.
Men, ja, kolsyrat kranvatten är det jag dricker mest av (sodastream), ytterst sällan jag köper vatten på flaska från butik.

Vatten är jag med på som ide. Jag funderar då på att ha lite citron i vattnet. Säkert finns det även andra sätt att piffa till vatten en aning. Alla sådana tips är välkomna.

Citron, apelsin, gurka, lime, äpple… det mesta går att skära runt och hiva i vatten. :slight_smile:

7 gillningar

Förutom det alla sagt om vatten så testade jag detta i helgen. Tyckte det var nice och ett bra alternativ till alkohol!

Vill man riskera emaljskador på tänderna, så kan man ha dessa i vattnet. Undantaget här är gurkskivor.

3 gillningar

Granatäppeljuice på morgonen till frukost.

:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: låter som du kört en real life-version av filmen “En runda till”

3 gillningar

Vanligt kranvatten och alkoholfri öl emellanåt.

Kolsyra är ju en svag syra. Jag undrar om det fräter på tänderna om man dricker mycket kolsyrade drycker?

1 gillning

San Pellegrino eller något från Rudenstams. Prova lite olika smaker för att se vad som passar med vad.

Visst är det så och lagom är alltid bäst. Jag förutsatte här ursprungsfrågan, dvs som måltidsdryck och då är det full fart i flabben med allt möjligt intag ändå.

Som törstsläckare i största allmänhet kan jag bara hålla med. Jag har precis laddat min vattenflaska med prima kranvatten inför jobbdagen.

1 gillning

Vatten. Såhär på sommaren när vattnet när kallvattnet är varmare är det bra att alltid ha en flaska stående i kylen.
Ibland tillsätter jag citron- eller limejuice. Om det fräter på emaljen vet jag dock inte, mest om man borstar tänderna direkt efter väl?

Trodde utifrån rubriken att tråden skulle handla om gräs vs kola, och då skulle jag föredra det förra för vardagsbruk (legaliserades nyligen här). Kyld mugicha brukar jag dricka när jag vill ha ett alternativ till vatten – det blev en vana efter en Japanresa.

6 gillningar

Fräter tänderna, men borstar man tänderna direkt efter man har druckit, så blir det värre.

Ok. Har inte tänkt på det. Tur att jag inte druckit det så länge iaf.
Jämfört med Cola eller typ sötsur sås då?

Har sossarna testat vatten med citronjuice på gruppboenden för att se fräteffekten? :face_with_monocle:

Jag har tidigare vid olika tillfällen köpt på mig stora partier av olika drycker på Matsmart. Det har handlat om ginger beer, olika sorters havedryck och annat. Det har varit ganska bra saker som räckt i kanske 2-3 månader. Dock är ju sådana udda specialdrycker inte alls billiga när man köper dem till ordinarie pris. Ingen långsiktigt hållbar lösning alltså.

Den kontinentala vanan med vin till många måltider är kanske inte heller hållbar långsiktigt i så fall, ur ekonomisk synpunkt. :wink:

Jag tycker att variation är toppen. Ibland ett glas vin till maten. Ibland en alkoholfri drink före maten, som i kombination med vatten till måltiden kan räcka väldigt länge.

Ett bra tips är annars svartvinbärsnektar, finns på många restauranger och passar utmärkt till en god middag. Serveras gärna i ett festligt glas, smakar mycket, och räcker länge. :wine_glass: