När får man gå och lägga sig vid konferens?

Hej på Er,

Jag tycker om mina kollegor men jag är samtidigt småbarnsförälder och skulle uppskatta en natts sammansatt sömn.

Min fråga: Hur tidigt får man gå och lägga sig vid en tvådagarskonferens utan att vara oartig mot sina kollegor? När är “Sweet-spot”? Jag är inte chef om det skulle ha någon betydelse för ert resonemang.

MVH
Trötter (1 månad kvar till Kalle)

4 gillningar

Jag går när jag känner för det. Men efter middags groggen är ju lagom brukar bli efter 2030 typ. Personligen går jag bara på sånt där för att dricka sprit och surra med kollegor jag sällan träffar. Men att det skulle komma någon form av produktivitet ur sånt där har jag aldrig sätt. Var uppe sent och ta sovmorgon istället brukar funka fin fint det med

Mvh
Fredrik

Efter middagen, oavsett om den slutar 20 eller 22, skulle jag säga. Då är det ingen som kommer bry sig.

4 gillningar

Nu tillhör ju jag en av de som brukar stamma uppe halva natten vid dessa tillfällen av samma anledning som föregående svar.

Men efter middag på kvällen brukar det vara “fri lek”, då får man såklart välja att gå hem om man vill :slight_smile: Det är väl bara att säga att du är trött, det har jag gjort någon gång :slight_smile:

Man får gå efter middagen, och om den drar ut på tiden mot tiotiden så mellan huvudrätt och efterrätt men när man känner man varit social nog.

Syftet med en konferrens är inte att supa till gryningen och vakna i fel säng utan man skall vara utvilad dagen efter. En öl i baren kan man väl ta.

Du får gå precis när du vill. Det är oartigt att förvänta sig att absolut alla skall vara uppe och sociala hela tiden. De får glädja sig åt ditt sällskap under den tid du är med.

5 gillningar

Du får gå och lägga dig när du vill, bara säg att du är trött så kommer ingen bry sig om det.
Du kan ju bjuda på dig själv och skämtsamt säga att du får passa på att sova nu när du äntligen kan få lite lugn och ro.

Själv brukar jag försöka gå cirka 22.30, Då hinner jag ta en grogg och surra lite med folk man sällan träffar. Det händer såklart att jag blir uppe halva natten om det är ovanligt trevligt häng, men inget fel med att gå och lägga sig direkt efter kvällsmaten om man känner för det.

När programmet/aktiviteterna är slut. Om det bara är mat och ingen mer utannonserad aktivitet kan man gå efter den. Det är om man går innan det aviserade programmet är klart som det kan uppfattas som oartigt

1 gillning

Varje anställd förväntas givetvis att sitta kvar till sista groggen. Är VD eller annan kortinnehavare vaken och betalar så dricker man. Det är sedan gammalt.

2 gillningar

Jag brukar bli så trött så jag går och lägger mig tidigt. Har varit lite putande läppar över det någon gång på litet bolag men jag ser det som att de är vuxna människor som kan hantera sina egna känslor. :blush:

1 gillning

Du får gå och lägga dig sekunden efter att arbetstiden är slut.

Finns ingen skam i att inte vilja delta på frivilliga aktiviteter, självklart ska du ta tillvara på möjligheten till återhämtning om det är det du behöver som bäst!

2 gillningar

Jag brukar gå till mitt hotellrum redan efter middagen så väl brukar sluta ca 20.00. De flesta på mina arbetplatser lär sig snabbt vilken utpräglad early bird jag är men om jag är ny på arbetet händer det att jag att jag i förväg flaggar för att jag är väldigt kvällstrött och kommer avvika lite tidigare. Det brukar tas emot bra

Ps. jag har inga småbarn ska tilläggas, jag är bara extremt kvällstrött och påverkas mycket negativt av att vara uppe senare än vanligt (brukar somna redan vid ca 21.00)

5 gillningar

Det beror ju heeelt på vad ni gör.
Jag kan ju inte säga “gå och lägg dig 20.30”, om det innebär att det är mitt i maten.

Jag kan inte heller säga “gå och lägg dig kl 22.00” om ni då skall göra någon aktivitet.

Så, det beror helt enkelt på.
Men generellt kan du gå och lägga dig när alla aktiviteter slutar och ni går in på mer “ren socialisering”

Håller med övriga talare här. Efter middagen så tycker jag att man i normala fall kan börja runda av utan att förlora ansiktet eftersom det schemalagda då oftast är slut.

Personligen brukar jag vara kvar ytterligare en stund för att nätverka lite, sedan brukar jag dra mig ur så jag är pigg och fräsch dagen efter.

Jag brukar gå och lägga mig när kollegorna börjat supa till i högre utsträckning än att jag ser mening med att vara vaken längre (jag tar nästan aldrig någon alkohol på konferenser även om det bjuds på detta), eller om jag är trött. Det är ju bara att säga “jag är väldigt trött, jag går och lägger mig nu”. Det finns inga regler.

2 gillningar

Finns ingest regler. Man gör alltid som man själv vill. Själv undanviker jag allt utanför jobbet så mycket jag kan.

Finns chans att hamna i fel säng kan jag göra undantag…

2 gillningar

Efter middagen börjar alla röra sig fritt, vad kan klockan vara då brukar variera från fall till fall eller om det är i Sverige eller utomlands. Sen är jag inte den mest sociala så ibland om jag har varit väldig trött har jag skippat middagen och beställt room service istället.

Min lösning de senaste åren har varit att avvika efter middagen. Framtida konferenser löser jag sannolikt genom att stanna hemma. Ledsnat på det.

1 gillning

Det kan vara strategiskt osmart ur omorganisationsjobbtrygghetsperspektiv. Man bör försöka vara med som “en i laget” oavsett vilken personlighetstyp man är. Men man behöver inte överanstränga det.

Eller varför inte göra revolution inifrån? Föreslå alternativa lösningar på supargille på herrgård i skogen hemifrån? Jag kan tycka att det kan räcka att ta konferensen på valfritt ställe UTAN övernattning borta i hemorten eller i närheten där alla som vill kan åka hem efteråt relativt enkelt. Då har man dessutom en utväg från att sitta med på supargillet eftersom man skall köra.
Helt ok att dricka alkoholfritt menar jag.

Jag tycker det är lite mer vanligt nu med “nyktra” konferenser, iaf i min branch. Alltså givetvis kan man dricka sprit om man vill och det är helt ok, men det är inte huvudsyften av det hela och de flesta tar bara ett par öl/glas vin till maten och kanske en cocktail efteråt och that´s it. Poängen med att åka iväg, i min omgivning, är mer nätverkandet, miljöombyte, komma lite närmare kollegorna, osv.