Vad har du gjort för din hälsa idag? (i det lilla eller stora)

Hallå alla glada!

Jag har under en längre tid velat skapa en tråd angående träning, hälsa och välmående. Nu, i kölvattnet av dom senaste avsnitten (bl.a #261, #262, #264) där det pratats en hel del om hälsa, har äntligen gjort att jag fått tummen ur till att påbörja denna tråden.

Min tanke är, att som i en av mina favorittrådar, som jag snott titeln av, man ska kunna dela med sig och låta sig inspireras till att ta hand om sin hälsa.
När jag tänker på hälsa tänker jag den fysiska men också på den psykiska, som jag tror att de flesta människor bara låter var i tron på att det är någon som man inte behöver eller kan träna.

Personligen tror jag på daglig träning, även om det innebär att man “bara” går en promenad runt kvarteret. Något är bättre än inget och vanans makt är stor!

Kontinuitet över intensitet - Någon jag tycker att man kan tillämpa på många ställen i livet. Övning på instrument, sparande, plugg, gå ut med soporna, träning… Det innebär ju inte att man inte kan exempelvis träna hårt, men för mig innebär det att det är bättre att tre gånger i vecka, varje vecka, istället för att köra “Balls to the walls” ett träningspass och sen vara sängliggande i tre veckor.

Jaha, vad har jag för exempel?

Saker jag brukar och strävar efter att göra är till exempel:

  • Styrketräning, med allt vad det kan innebära. Plocka upp tunga saker och sätta ner dom igen…
  • Ute och springer. Personligen är jag just nu insnöad på barfotalöpning :stuck_out_tongue:
  • Äta hälsosamt. Jag försöker ge min kropp det som den mår bra av.
  • Mental träning/meditation/avslappning. Något som jag tyckt har varit väldigt viktigt i min egna utveckling både som musiker men också människa.
  • Komma ut i skogen. Detta är en av mina hobbys som även ger mig avslappning och lite fysisk träning.
  • Tränar rörlighet. Även om jag bara är 30 just nu så vet jag att jag inte är det för evigt. Det första som man förlorar (källa på det kanske? :wink: ) när man blir äldre är ju sin rörlighet. När satt DU på huk senast?

Utöver dessa saker försöker jag också att få dom där små vinsterna i vardagen.

  • Jag tar ibland cykeln till affären.
  • Jag äter mat när kollegorna äter fikabröd och smågodis på APT:n.
  • Jag tar en promenad på lunchen för att rensar huvudet

Jahapp, nog om mig och hur “perfekt” jag sköter mig och min hälsa, för så är det ju inte såklart. Detta är saker som JAG strävar efter för kunna leva ett bättre och kanske längre liv! Det ger mig också ett en trygghet (sam @Caspian nämnde) i att känna mig stark i min kropp och knopp!

Nu vill jag veta: Vad har du gjort för din hälsa idag? :slight_smile:

15 gillningar

För mitt psykiska välmående har jag idag tillsammans med barnen rensat i deras rum. Oerhört skönt när det försvinner lite grejer.

Fysisk är nog att gå till lekparken och löpning min bästa träning som faktiskt blir av. Leker man med barnen i lekparken så får man med ganska mycket rörlighet :joy:

1 gillning

Det kom en ledig tid för massage på jobbet som jag hoppade på. Så skönt! Har inte hunnit ta massage tidigare i år, eftersom jag jobbat alldeles för intensivt och haft alldeles för mycket möten. Men nu så!

1 gillning

Pga förkylning undvikit att träna trots att jag egentligen ville.

4 gillningar

Som sagt, den som blir av är ju bättre än den som inte blir det! :wink:

1 gillning

Tyvärr ingenting. Tryckte i mig en och en halv dosa snus på jobbet men det räknas nog inte.

1 gillning

Härligt! Avslappning eller bli armbågad som gäller? Ska nog kontakta “min” massör snart. Han har smeknamnet “Slaktarn” på en arbetsplats, så för mig blir det mycket armbåge :joy:

Om du inte är superkass så kan man ju alltid få in en promenad! :slight_smile:

Hahaha, njaa, kanske inte riktigt :stuck_out_tongue:

En liten promenad kanske du hinner med innan du ska borsta tänderna! :slight_smile:

1 gillning

Har varit och gått i skogen några kilometer.

För min psykiska hälsa har jag gjort en sak som är jobbig idag men bra på sikt.

2 gillningar

Åh, vad snyggt @Stromberg!

Idag har jag kört ett pass fitnessboxning mot säck, otroligt kul! Ska precis sätta mig och skriva en stund för att rensa huvudet och stretcha lite innan läggdags. Blivit mycket fokus för mig på fysisk hälsa på sistone och ska försöka hinna ikapp med att göra saker som är kul och gott för sinnet.

3 gillningar

Bra tråd för reflektion o distans till sin egen hälsa, hoppas det blir både gott o blandat. :slight_smile:

Jag körde ett styrkepass, märks att kroppen är trött efter en tids belastning fysisk men svalde stoltheten och körde så mycket jag orkade.

Trivdes också med mig själv o min egen kropp trots att jag inte presterade på topp.

Insett att jag antingen är sjukt stressad och påväg in i väggen, håller på att bli deprimerad eller en kombination av båda🙃. Tog dock steget att be om en promenad med en vän för att ventilera lite samt öppnat upp för en annan vän. Gick också på en promenad när jag kom hem så mår i alla fall bättre än i helgen

14 gillningar

Tog en tupplur på eftermiddagen efter en hektisk halvdag på jobbet.

2 gillningar

Grymt att du lyckas inse det innan du är i väggen! Dubbelgrymt att du är modig och vågar att öppna upp dig och visa dig sårbar :muscle:

Ta hand om dig!

2 gillningar

Ikväll lyckades jag lura både mig själv om min sambo. Sa att vi skulle ta på oss träningskläder och gå ut med soporna. Jag tog mina barfotasandaler. Hux flux så gick vi en promenad, sprang en bit och avslutade med att apa runt oss lite på utegymmet. Stolt över min sambo! :heart::muscle:

6 gillningar

Kul med box! Körde du själv eller var det i grupp?

1 gillning

Åt kyckling till lunch istället för raggmunk och fläsk
Tog ett äpple istället för tårta på jobbet

Ångrar mig lite, kring båda … men var nog bra val. :slight_smile:

2 gillningar

Kör gruppass! Har fastnat helt och kör 5-6 gånger i veckan senaste månaden.

1 gillning

Usch! Ta hand om dig!