Plustjänster

Utbildningar, workshops och exklusivt material via t.ex. Patreon eller Spirecta

RikaTillsammans-bloggen är på många sätt navet för många av oss som tycker det är roligt med privatekonomi och sparande. I anslutning till bloggen har vi skapat plustjänster som vi själva använder, gillar och tror
att du också kommer att uppskatta.

Framförallt rekommenderar vi RikaTillsammans-communityn där du får extra-material, konkreta börstips, har möjlighet att träffa andra och till och med saminvestera. Läs gärna mer på Patreon, det bästa av allt är att du dessutom själv bestämmer vad det är värt för dig. 👍

Vi har även följande utbildningar och föreläsningar:

 • Föreläsning på er konferens – fler än en gång har vi föreläst ute hos företag för att hjälpa medarbetare till ett bättre sparande. Exempel på företag är Volvo, Axis, Unionen, Göteborgs Universitet, Accando, Canea m.fl.

Ett av våra hjärteprojekt de senaste åren har varit ekonomiverktyget Spirecta. Det kan enklast beskrivas som en digital verktygslåda för en harmoninsk privatekonomi. Läs gärna mer nedan eller återkom med en fråga eller fundering via ”Hjälp”-knappen nere till höger eller genom att skicka ett mejl till jan@rikatillsammans.se.

Tack och välkommen att botanisera nedan,
Jan Bolmeson

Patreon - exklusivt extramaterial, tips och community

Patreon - för dig som vill ha lite mer

Patreon-medlemskapet är till för dig som vill ha lite mer. Tack vare att det är mer exklusivt och inte till för allmänheten kan vi göra fler och annorlunda saker. Vi delar med oss av konkreta investeringstips, vi har digitala FikaTillsammans med och utan gäster, vi har investerar gemensamt och gör många fler spännande saker, just tillsammans. 🙂

För att det ska bli enkelt och tidseffektivt sammanfattar jag varje måndag den mest intressanta och viktigaste informationen i ett anslag. Du väljer dessutom både engagemangsnivå, vad du tycker att det är värt och vad du vill vara med på. Vissa är med på allt, andra ser vissa saker i efterhand och några är bara med för att få tillgång till de exklusiva investeringarna man inte alltid kommer åt på egen hand.

I vår community får du bland annat:

 • Exklusivt extra-material - just nu över 200 anslag, artiklar och videoklipp.
 • Möjligheten att delta i våra "live-poddar" med och utan gäster.
 • "FikaTillsammans"-podden med 12+ avsnitt med tidigare gäster
 • Tips på konkreta mindre investeringar för lekhinken (ca 5-10 per år).
 • Förslag på projekt att #InvesteraTillsammans i (ca 1 per år)
 • Tillgång till Patreon-gruppen på forumet
 • Prioritet vid frågor, svar och kommentarer
 • Möjlighet att träffas afterworks i storstäderna (på Corona-paus just nu).

Vårt mål, som jag upplever att vi har lyckats, är att du enkelt och lätt ska tjäna in pengarna på årsbasis. Både genom konkreta tips, undvikande av misstag som vi och andra har gjort och kunskap till följd av våra digitala möten.

Omdömen från andra på Patreon

Stort tack! Sålde allt nu på kvällen till 87kr per aktie. Inte varje dag man tjänar 8000kr för nån timmes jobb! Ska fira med hämtmat och glasstårta tillsamman med barnen och frun.

Mattias och Jessica I.

Glömde nämna att ett årsmedlemskap i Rika Tillsammans/Patreon ger ordet "prisvärt" en ny innebörd.

Håkan S.

Jag har följt rikatillsammans sedan våren 2018 och tänkt att det är lite ”onödigt” att betala för Patreon när det finns så mycket bra innehåll gratis på rikatilllsammans. Gick med i Patreon tidigare i höstas och kan efter knappt två månader som medlem säga att det är bland det bästa beslutet jag tagit någonsin!

Det är nästan löjeväckande vilken otrolig valuta jag får för mina pengar. En inblick i finansvärlden som jag inte mig veterligen (i min position) kan få någon annanstans, möjlighet att investera i bolag och en enorm mängd samlad kunskap som finns hos dig och medlemmarna. Ovanpå allt detta var alla dessutom väldigt vänliga och trevliga igår, som var det första irl-eventet jag gått på. Mycket bra uppstyrt!

Susanne M.

Tycker också att det blev kanon igår kväll. Tack Jan och Moa för att ordna! Också stort tack till min lilla grupp. Det blev många intressanta och givande samtal och en hel del nya insikter om rikedom i l livet och vad det verkligen innebär. :)

Adde G.

Måste bara återkoppla efter att ha läst senaste inlägget på Patreon. Det är ett fantastiskt community. Jag har lärt mig så mycket om mig själv när det kommer till investeringar. T.ex. hur riskvillig jag egentligen är just nu. Tackar och bugar för den utbildning jag får via rika tillsammans!

Pontus H.

Bättre sent än aldrig, men i helgen begärde jag amorteringsunderlag från Swedbank och idag fick jag ny ränta. Från sunkiga 1.85% till hyvsat bra 1.25%. Det blir för min del en besparing på 1600kr/månad. Vilken bra community 😀

Andreas J.

Finansiell rådgivning - för dig som önskar personlig hjälp

Personlig rådgivning

Tack för ditt förtroende att överväga mig för personlig finansiell rådgivning. Det är dock en tjänst som jag valt att inte erbjuda, men jag hjälper dig gärna med nästa steg.

Innan jag tipsar om några finansiella rådgivare vill jag påminna om att många av de bästa råden är enkla, beprövade, bygger på ett sunt förnuft och har bestått tidens tand. Eftersom de är just enkla, okomplicerade och vem som helst kan förstå dem, är det svårt för finansbranschen att ta betalt för dem. Därför blir finansiell rådgivning ofta onödigt komplicerad, väldigt dyr i längden.

Mycket av det som du behöver veta finns i dessa tre artiklar:

Däremot finns det situationer då finansiell rådgivning faktiskt kan vara relevant. Det kan vara om man är osäker, beloppen är stora eller man vill ha ett personligt bollplank. I communityn har vi sammanställt en lista på rådgivare som vi har god erfarenhet av. Där finns även bra diskussionstråd "Vid vilket läge är det rent krasst “värt” att betala för finansiell rådgivning?.

Om ovanstående två diskussionstrådar inte hjälper dig, hojta gärna till så ska jag försöka hjälpa dig vidare då jag tillsammans med communityn har stora nätverk. 😊

Tack på förhand,
Jan Bolmeson

Kom i kontakt med oss!

Fyll i nedanstående formulär för att komma i kontakt med oss. Det går även bra att mejla till jan@rikatillsammans.se. Vi brukar svara inom en arbetsdag eller två.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Kommentarer från andra

Vi hade kontakt för något år sedan när jag hade följt er podd och blogg och där ni tog upp förmedling till oberoende finansiella rådgivare. Du satte mig då i kontakt med X och Y. Nu har jag varit med dem något år och vill bara förmedla till dig hur nöjda min fru och jag är med dem! De har höjden av kundtänkande, svarar snabbt på alla dumma frågor vi har, ställer upp och "ses" på videokonferens för att prata igenom strategier, hör av sig självmant för att följa upp och se att allt flyter på. Och grundprodukterna levererar också bra, sakta med säkert.

Du kan varmt fortsätta rekommendera dem till dina läsare och hälsa att de har en mycket nöjd kund! Och tack igenom för en mycket bra blogg som hjälpt mig navigera detta med privatekonomi och tänka i helt nya banor.

Utlandsboende läsare

Fick tips på pensionsuttag som jag faktiskt inte hade koll på. Jag hade t.ex tänkt börja ta ut den allmänna pensionen nu direkt eftersom efterlevandeskyddet på den är försumbar, men rådgivaren tipsade om skattetrycket som sjunker med ca 2.000.- i månaden! om jag väntar 3 år, tills jag är 65, samt då att värdet förhoppningsvis ökar lite.

Tydlig också med att (såklart, men inte alltid självklart) att aldrig tänka känslomässigt utan i siffror och med utgångspunkten att man åldersmässigt följer statistiken, i alla fall om man har hälsan idag. Men som du sa är han i mångt och mycket i linje med dina ekonomiska funderingar.

Jag är nöjd med genomgången och kommer med råge att tjäna in kostnaden.

Läsare som ville ha rådgivning kring pension

Tack för all hjälp och förmedlingen av kontakter. En av de stora behållningarna är insikten "Det kommer gå bra för mig oavsett.", och ja, jag kommer sluta skjuta upp den där drömmen.

Chef och delägare på ett privat företag

Tack för att du gjorde det enkelt, nu känner jag att jag faktiskt har koll själv och behöver inte någon finansiell rådgivning. Det är bättre att kunna fiska själv än att konstant bli erbjuden (dålig) fisk.

Bloggläsare

Tack för workshopen, samtalen med dig och Moa, diskussionen och bollningen kring Livsplanen.

Företagare som sålt sitt företag

Det är just därför jag pratar med dig för att du inte ger rådgivning.

Förmögen person med 300+ Mkr.

Spirecta - din digitala verktygslåda för en harmonisk ekonomi

Spirecta - din digitala verktygslåda för en harmonisk ekonomi

Spirecta är en digital verktygslåda för din privatekonomi. Den ger dig trygghet genom att ha full koll på alla dina inkomster och utgifter. Den hjälper dig att fatta bättre beslut genom att sammanställa och aggregera alla dina tillgångar. Den visar hur din ekonomi fördelar sig enligt fyra-hinkar-principen och mycket mer. Det är ett budget- och ekonomiverktyg på steroider.

Spirecta är ett hjärteprojekt som jag började utveckla redan för flera år sedan. Jag upplevde nämligen att det inte fanns något verktyg som gjorde mitt liv enklare. Precis som många andra satt jag med Excel, papper- och penna och de gratis-appar som fanns tillgängliga. Men ingen var gjord för mig som hade en ambition med min ekonomi eller ett intresse för ekonomisk trygghet och frihet (FIRE).

Spirecta hjälper dig med att

 • att spara pengar, tjäna pengar, få en bättre avkastning och bli rikare
 • få en total och fullständig helhetskoll över din privatekonomi
 • känna ett lugn och en trygghet samtidigt som du slipper dåligt samvete
 • mäta dig mätt genom visa din ekonomi på sätt du inte trodde var möjligt
 • bli ekonomiskt fri på kortare tid om det är ett mål du har
 • se hur dina pengar fördelas t.ex. enligt fyra-hinkarna, räntor vs aktier etc.
 • tar ditt privatekonomiska tänkande till nästa nivå mer konkret än bloggen

Det spelar ingen roll om du har mycket pengar eller lite pengar för att du ska få ut värde av Spirecta. Det enda som krävs är att du har ett intresse, en ambition och en önskan att göra en förändring i din ekonomi och ditt liv. Jag skulle inte varit där jag är utan att kunna ha den koll på mina pengar som Spirecta har hjälpt mig med.

Sagt om Spirecta av befintliga användare

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxx

Föreläsning hos dig - låt oss inspirera de som är viktiga för dig

Boka en föreläsning ute hos dig

De senaste åren har jag utbildat och föreläst för flera tusen människor. Jag har varit inbjuden att prata om sparande på bl.a. Volvo, Axis, Göteborgs Universitet, Unionen, större IT-konsultbolag och mindre företag. Det är något som ofta har blivit väldigt uppskattat samtidigt som jag tycker att det är kul. Det ger möjligheten att inspirera dem som kanske aldrig annars hade gått in på en ekonomiblogg eller lyssnat på en sparpodd.

Om du också är intresserad av att ge dina kollegor, kunder eller leverantörer en möjlighet att förbättra sitt sparande, ta kontakt med mig via "Hjälp"-knappen nere till höger eller skicka ett mejl till jan@rikatillsammans.se. Då kan vi tillsammans se om det är något som skulle skapa win-win-win.

Det vanligaste är att köpa en föreläsning på ca 1 timme med en efterföljande frågestund eller mingel. Det räcker faktiskt för att ge bort det absolut viktigaste och göra en stor skillnad. Särskilt för dem som aldrig har gjort tidigare.

Om det är en mer avancerad grupp (jag har t.ex. arbetat med finansiella rådgivare) så går det att anpassa helt och hållet också. Då tittar vi mer på vad din önskan om slutresultatet är och ser vi hur jag kan bidra eller om jag kan rekommendera dig vidare.

Tack för att du är intresserad!
Jan Bolmeson

Kommentarer från föreläsnings-deltagare och beställare

Jag tyckte Jan var väldigt bra. Jag trodde det skulle vara info-kväll om aktier med svårt ekonomi-språk, men han var väldigt rakt på sak och använde ett lätt språk. Det var skönt att det inte var en djupgående föreläsning utan bara enkla tips och knep som hade stöd i forskningen. Gillar verkligen när man får med sig något konkret man kan göra direkt, enkelt att göra.

Deltagare på föreläsning

Tusen tack Jan för en mycket uppskattad föreläsning. Det var verkligen roligt att se så många nya ansikten i publiken!

Paulina, föreståndare på ett bibliotek

Vill bara tacka för en grym föreläsning på Volvo Cars idag. Mycket intressant! Länge sedan jag lyssnade på någon som fångade min uppmärksamhet så totalt. Och det med ett ämne som brukar vara sövande. Bra jobbat! TACK för infon, skall genast se över mitt sparande och framförallt tipsa mina barn så de gör rätt från början :-)

Ewa L., deltagare på företagsföreläsning, november, 2022

Det var riktigt bra båda dagarna, många medlemmar som har kommit fram eller ringt mig och sagt att det var den bästa föreläsningen som vi haft. 👍

Stefan, facklig representant på stort företag

Föreläsningen har gett ringar på vattnet så helt klart mkt lyckat. Sedan var ju tajmingen utmärkt så lite tur också. 🙂

Christian, VD på ett litet företag (9 mars 2020).

Föreläsaren var duktig, kunnig och rolig. Han fångade en och fick ett ganska tungt ämne att bli roligt, intressant, inspirerande och jag kände mig peppad efteråt! Väldigt roligt att ni bjöd in honom. Jag var faktiskt förvånad att det inte var mer folk.

Deltagare i utvärdering till arrangören.

Väldigt bra och relevant tema och superduktig föreläsare, helt klart en av de bästa föreläsningarna jag varit på! Han var rolig och förklarade på ett enkelt och engagerat sätt.

Deltagare, Göteborgs Universitet

Få de senaste artiklarna och bästa tipsen till din mejlkorg!

Nyhetsbrevet är kostnadsfritt, kommer en gång i månaden och i välkomstbreven får du våra bästa guldkorn.

Genom att prenumerera accepterar du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.