Plustjänster

Utbildningar, workshops och exklusivt material via t.ex. Patreon eller Spirecta

RikaTillsammans-bloggen är på många sätt navet för många av oss som tycker det är roligt med privatekonomi och sparande. I anslutning till bloggen har vi skapat plustjänster som vi själva använder, gillar och tror
att du också kommer att uppskatta.

Framförallt rekommenderar vi RikaTillsammans-communityn där du får extra-material, konkreta börstips, har möjlighet att träffa andra och till och med saminvestera. Läs gärna mer på Patreon, det bästa av allt är att du dessutom själv bestämmer vad det är värt för dig. 👍

Vi har även följande utbildningar och föreläsningar:

 • RikaTillsammans-workshopen – för dig som vill komma igång med ditt sparande och få alla de bästa tipsen, råden och guldkornen. Många har gett workshopen till sina barn eller respektive för att de ska få en bra bas att stå på. Workshopen går någon gång per år i Stockholm, Göteborg och Malmö. Totalt utbildningstid är 8 timmar.
 • Digital variant av workshopen – det finns även en kortare variant av workshopen på 2 x 2 timmar. Då träffas vi digitalt via Zoom två kvällar under en vecka och går genom det absolut viktigaste. Passar för dig som bor en bit utanför våra tre största städer.
 • Livsplanskickoffen – en kickoff där du får skapa en Livsplan som består både av en ekonomisk- och en emotionell del. I den ekonomiska delen får du jobba konkret med Excel och i den emotionella delen handlar det om frågor såsom: vad är det som är viktigt för dig? Vilka är dina mål, standarder och intentioner? Det här är samma plan vi har skapat åt förmögna klienter både i Sverige och internationellt.
 • Föreläsning på er konferens – fler än en gång har vi föreläst ute hos företag för att hjälpa medarbetare till ett bättre sparande. Exempel på företag är Volvo, Axis, Unionen, Göteborgs Universitet, Accando, Canea m.fl.

Ett av våra hjärteprojekt de senaste åren har varit ekonomiverktyget Spirecta. Det kan enklast beskrivas som en digital verktygslåda för en harmoninsk privatekonomi. Läs gärna mer nedan eller återkom med en fråga eller fundering via ”Hjälp”-knappen nere till höger eller genom att skicka ett mejl till jan@rikatillsammans.se.

Tack och välkommen att botanisera nedan,
Jan Bolmeson

Patreon - exklusivt extramaterial, tips och community

Patreon - för dig som vill ha lite mer

Patreon-medlemskapet är till för dig som vill ha lite mer. Tack vare att det är mer exklusivt och inte till för allmänheten kan vi göra fler och annorlunda saker. Vi delar med oss av konkreta investeringstips, vi har digitala FikaTillsammans med och utan gäster, vi har investerar gemensamt och gör många fler spännande saker, just tillsammans. 🙂

För att det ska bli enkelt och tidseffektivt sammanfattar jag varje måndag den mest intressanta och viktigaste informationen i ett anslag. Du väljer dessutom både engagemangsnivå, vad du tycker att det är värt och vad du vill vara med på. Vissa är med på allt, andra ser vissa saker i efterhand och några är bara med för att få tillgång till de exklusiva investeringarna man inte alltid kommer åt på egen hand.

I vår community får du bland annat:

 • Exklusivt extra-material - just nu över 200 anslag, artiklar och videoklipp.
 • Möjligheten att delta i våra "live-poddar" med och utan gäster.
 • "FikaTillsammans"-podden med 12+ avsnitt med tidigare gäster
 • Tips på konkreta mindre investeringar för lekhinken (ca 5-10 per år).
 • Förslag på projekt att #InvesteraTillsammans i (ca 1 per år)
 • Tillgång till Patreon-gruppen på forumet
 • Prioritet vid frågor, svar och kommentarer
 • Möjlighet att träffas afterworks i storstäderna (på Corona-paus just nu).

Vårt mål, som jag upplever att vi har lyckats, är att du enkelt och lätt ska tjäna in pengarna på årsbasis. Både genom konkreta tips, undvikande av misstag som vi och andra har gjort och kunskap till följd av våra digitala möten.

Omdömen från andra på Patreon

Stort tack! Sålde allt nu på kvällen till 87kr per aktie. Inte varje dag man tjänar 8000kr för nån timmes jobb! Ska fira med hämtmat och glasstårta tillsamman med barnen och frun.

Mattias och Jessica I.

Glömde nämna att ett årsmedlemskap i Rika Tillsammans/Patreon ger ordet "prisvärt" en ny innebörd.

Håkan S.

Jag har följt rikatillsammans sedan våren 2018 och tänkt att det är lite ”onödigt” att betala för Patreon när det finns så mycket bra innehåll gratis på rikatilllsammans. Gick med i Patreon tidigare i höstas och kan efter knappt två månader som medlem säga att det är bland det bästa beslutet jag tagit någonsin!

Det är nästan löjeväckande vilken otrolig valuta jag får för mina pengar. En inblick i finansvärlden som jag inte mig veterligen (i min position) kan få någon annanstans, möjlighet att investera i bolag och en enorm mängd samlad kunskap som finns hos dig och medlemmarna. Ovanpå allt detta var alla dessutom väldigt vänliga och trevliga igår, som var det första irl-eventet jag gått på. Mycket bra uppstyrt!

Susanne M.

Tycker också att det blev kanon igår kväll. Tack Jan och Moa för att ordna! Också stort tack till min lilla grupp. Det blev många intressanta och givande samtal och en hel del nya insikter om rikedom i l livet och vad det verkligen innebär. :)

Adde G.

Måste bara återkoppla efter att ha läst senaste inlägget på Patreon. Det är ett fantastiskt community. Jag har lärt mig så mycket om mig själv när det kommer till investeringar. T.ex. hur riskvillig jag egentligen är just nu. Tackar och bugar för den utbildning jag får via rika tillsammans!

Pontus H.

Bättre sent än aldrig, men i helgen begärde jag amorteringsunderlag från Swedbank och idag fick jag ny ränta. Från sunkiga 1.85% till hyvsat bra 1.25%. Det blir för min del en besparing på 1600kr/månad. Vilken bra community 😀

Andreas J.

RikaTillsammans-workshop - kom igång rätt och lätt

RikaTillsammans workshopen

RikaTillsammans-workshopen är en utbildning som ger dig koll på allt som du behöver veta om att spara och investera. Det är en möjlighet att komma-igång, ställa frågor, diskutera och ta ditt sparande till nästa nivå.

Workshopen fungerar oavsett om du är total nybörjare eller redan har sparat och investerat ett tag. Du behöver inga förkunskaper, det spelar ingen roll hur mycket pengar du har eller vilken bakgrund du har.

Utbildningen är till för dig vill ta god hand om dina pengar, men känner dig osäker på hur, inte vill lägga massor av tid på ditt sparande men vill känna dig trygg i vetskapen att du har gjort rätt samtidigt som du också vill ha en god avkastning på dina pengar.

Vad kommer du att få ut?

Efter avslutad workshop kommer du att:

 • Få ett bättre sparande och tjäna mer pengar över tid
 • Få en ökad trygghet, självförtroende och lugn i att du gör rätt
 • Kunna skapa en egen investeringsplan utifrån vår checklista
 • Ha en väl genomtänkt balans i ditt sparande
 • Ha ett bättre sparande än de flesta
 • Bättre förutsättningar att tjäna mer pengar än de flesta andra

Självklart kommer du under workshopen även få konkreta tips, råd, verktyg och inspiration. En bonus med att göra det i grupp är att du får möjligheten att ställa frågor, diskutera och lyssna på andras funderingar.

Vad kommer du att lära dig?

Syftet med RikaTillsammans-workshopen är att du ska lära dig hur du sätter ihop en egen investeringsplan utifrån en checklista. Vi går därför genom:

 • Vilka investeringsprinciper har bestått tidens tand och rekommenderas av forskningen
 • Vad ska du göra rent konkret?
 • Hur ska du göra det?
 • Vanliga misstag och missuppfattningar

Alldeles för många i finansbranschen tjänar pengar på att vi småsparare tror att sparande ska vara något svårt eller komplicerat. När du är klar med den här kursen har du en stabil grund att spara och investera.

Praktisk information - Heldagsutbildning

Workshopen äger oftast rum en lördag eller söndag i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Nu i Corona-tider följer vi självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi börjar klockan 09.00 och slutar en stund innan 17.00. Investeringen i utbildningen är 3 600 kr inkl. moms. Då ingår även för- och eftermiddagsfika, lunch och en uppföljande digital frågestund ett par veckor efter utbildningstillfället.

Praktisk information - Distansvarianten via Zoom

Det går även utmärkt att delta i workshopen på distans. Istället för att köra en heldag så går vi genom materialet under två kvällar under en vecka. Investeringen i utbildningen är då 1 200 kr inkl. moms. Vi börjar kl. 20.00 och kör till ca 22.00 under antingen en måndag/onsdag eller tisdag/torsdag. Ytterligare en frågestund någon vecka efter workshopen ingår för att följa upp på kvarvarande funderingar.

Om du har några frågor innan du är redo att boka din plats, klicka gärna på "Hjälp"-knappen nere till höger så återkommer vi. Om du vill läsa ännu mer om innehållet så finns det mer info här.

Planerade RikaTillsammans-workshopar

Plats Datum och tid Investering
Fler tillfällen finns tillgängliga via knappen "Boka din plats"

Sagt om RikaTillsammans-workshopen av tidigare deltagare

Jag är superstolt över att fler än 9 av 10 deltagare säger att de har blivit bättre sparare till följd av workshopen och att de dessutom gör det med ett större lugn och trygghet. Nedan följer några kommentarer från kursutvärderingarna:

Stort att för inspirerande kvällar. Vilken underbar pedagog du är. Jag var trött o sliten och du fick mig att piggna till och tycka att sparande o kontroll är kul 🤩. Tack!

Digital kursdeltagare, okt 2021

Gillar det tydliga upplägget. Innehållet känns relevant och jag förstår nu hur lätt det kan vara att spara. Rekommenderas!

Kursdeltagare i Göteborg

Kursen förklarar ett begripligt sätt hur jag ska tänka kring mitt sparande.

Kursdeltagare i Malmö

Lärorikt och underhållande, även för mig som har redan sparar på börsen.

Kursdeltagare i Stockholm

"Konkret och tydlig kurs som har gett mig en kick-start att komma igång att spara.

Kursdeltagare i Stockholm

Finansiell rådgivning - för dig som önskar personlig hjälp

Personlig rådgivning

Tack för ditt förtroende att överväga mig för personlig finansiell rådgivning. Det är dock en tjänst som jag valt att inte erbjuda, men jag hjälper dig gärna med nästa steg.

Innan jag tipsar om några finansiella rådgivare vill jag påminna om att många av de bästa råden är enkla, beprövade, bygger på ett sunt förnuft och har bestått tidens tand. Eftersom de är just enkla, okomplicerade och vem som helst kan förstå dem, är det svårt för finansbranschen att ta betalt för dem. Därför blir finansiell rådgivning ofta onödigt komplicerad, väldigt dyr i längden.

Mycket av det som du behöver veta finns i dessa tre artiklar:

Däremot finns det situationer då finansiell rådgivning faktiskt kan vara relevant. Det kan vara om man är osäker, beloppen är stora eller man vill ha ett personligt bollplank. I communityn har vi sammanställt en lista på rådgivare som vi har god erfarenhet av. Där finns även bra diskussionstråd "Vid vilket läge är det rent krasst “värt” att betala för finansiell rådgivning?.

Om ovanstående två diskussionstrådar inte hjälper dig, hojta gärna till så ska jag försöka hjälpa dig vidare då jag tillsammans med communityn har stora nätverk. 😊

Tack på förhand,
Jan Bolmeson

Kom i kontakt med oss!

Fyll i nedanstående formulär för att komma i kontakt med oss. Det går även bra att mejla till jan@rikatillsammans.se. Vi brukar svara inom en arbetsdag eller två.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Kommentarer från andra

Vi hade kontakt för något år sedan när jag hade följt er podd och blogg och där ni tog upp förmedling till oberoende finansiella rådgivare. Du satte mig då i kontakt med X och Y. Nu har jag varit med dem något år och vill bara förmedla till dig hur nöjda min fru och jag är med dem! De har höjden av kundtänkande, svarar snabbt på alla dumma frågor vi har, ställer upp och "ses" på videokonferens för att prata igenom strategier, hör av sig självmant för att följa upp och se att allt flyter på. Och grundprodukterna levererar också bra, sakta med säkert.

Du kan varmt fortsätta rekommendera dem till dina läsare och hälsa att de har en mycket nöjd kund! Och tack igenom för en mycket bra blogg som hjälpt mig navigera detta med privatekonomi och tänka i helt nya banor.

Utlandsboende läsare

Fick tips på pensionsuttag som jag faktiskt inte hade koll på. Jag hade t.ex tänkt börja ta ut den allmänna pensionen nu direkt eftersom efterlevandeskyddet på den är försumbar, men rådgivaren tipsade om skattetrycket som sjunker med ca 2.000.- i månaden! om jag väntar 3 år, tills jag är 65, samt då att värdet förhoppningsvis ökar lite.

Tydlig också med att (såklart, men inte alltid självklart) att aldrig tänka känslomässigt utan i siffror och med utgångspunkten att man åldersmässigt följer statistiken, i alla fall om man har hälsan idag. Men som du sa är han i mångt och mycket i linje med dina ekonomiska funderingar.

Jag är nöjd med genomgången och kommer med råge att tjäna in kostnaden.

Läsare som ville ha rådgivning kring pension

Tack för all hjälp och förmedlingen av kontakter. En av de stora behållningarna är insikten "Det kommer gå bra för mig oavsett.", och ja, jag kommer sluta skjuta upp den där drömmen.

Chef och delägare på ett privat företag

Tack för att du gjorde det enkelt, nu känner jag att jag faktiskt har koll själv och behöver inte någon finansiell rådgivning. Det är bättre att kunna fiska själv än att konstant bli erbjuden (dålig) fisk.

Bloggläsare

Tack för workshopen, samtalen med dig och Moa, diskussionen och bollningen kring Livsplanen.

Företagare som sålt sitt företag

Det är just därför jag pratar med dig för att du inte ger rådgivning.

Förmögen person med 300+ Mkr.

Spirecta - din digitala verktygslåda för en harmonisk ekonomi

Spirecta - din digitala verktygslåda för en harmonisk ekonomi

Spirecta är en digital verktygslåda för din privatekonomi. Den ger dig trygghet genom att ha full koll på alla dina inkomster och utgifter. Den hjälper dig att fatta bättre beslut genom att sammanställa och aggregera alla dina tillgångar. Den visar hur din ekonomi fördelar sig enligt fyra-hinkar-principen och mycket mer. Det är ett budget- och ekonomiverktyg på steroider.

Spirecta är ett hjärteprojekt som jag började utveckla redan för flera år sedan. Jag upplevde nämligen att det inte fanns något verktyg som gjorde mitt liv enklare. Precis som många andra satt jag med Excel, papper- och penna och de gratis-appar som fanns tillgängliga. Men ingen var gjord för mig som hade en ambition med min ekonomi eller ett intresse för ekonomisk trygghet och frihet (FIRE).

Spirecta hjälper dig med att

 • att spara pengar, tjäna pengar, få en bättre avkastning och bli rikare
 • få en total och fullständig helhetskoll över din privatekonomi
 • känna ett lugn och en trygghet samtidigt som du slipper dåligt samvete
 • mäta dig mätt genom visa din ekonomi på sätt du inte trodde var möjligt
 • bli ekonomiskt fri på kortare tid om det är ett mål du har
 • se hur dina pengar fördelas t.ex. enligt fyra-hinkarna, räntor vs aktier etc.
 • tar ditt privatekonomiska tänkande till nästa nivå mer konkret än bloggen

Det spelar ingen roll om du har mycket pengar eller lite pengar för att du ska få ut värde av Spirecta. Det enda som krävs är att du har ett intresse, en ambition och en önskan att göra en förändring i din ekonomi och ditt liv. Jag skulle inte varit där jag är utan att kunna ha den koll på mina pengar som Spirecta har hjälpt mig med.

Sagt om Spirecta av befintliga användare

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxx

Livsplanskickoffen - skapa en konkret livsplan

På Livsplanskickoffen får du möjlighet att göra det som många finansiella rådgivare missar - dvs. att skapa både en emotionell och finansiell plan för ditt rikare liv. Det handlar om att både identifiera det som är viktigt, hur du vill ha ditt liv, vilka mål du önskar men också att skapa den finansiella planen för att kunna nå det.

Livsplan-kickoffen är även ett tillfälle för dig själv eller för dig och din partner att stanna upp och fundera på vad som är viktigt och få en möjlighet att undersöka och prata om "djupa" saker. Resultatet kommer bl.a. bli en konkret och handfast Livsplan som du kommer ha glädje av i många år. Planen kommer vara ett "life-hack" som sparar dig både tid, energi och pengar. Den kommer att ha två konkreta delar. En tydlig ekonomisk del och en tydlig personlig och emotionell del.

Av erfarenhet vet vi att det är när man kombinerar det personliga och emotionella med det ekonomiska, som magin händer. Det är något som vi tyvärr sett att de flesta coacher och finansiella rådgivare missar. Att göra finansiell rådgivning utan att ta hänsyn till emotionella fungerar lika lite som att göra det personliga utan att det ekonomiska. Det är kombinationen av dessa två delar som är skillnaden som gör skillnaden.

Jag och Moa har arbetat i team med riktigt förmögna människor och sett vilken skillnad dessa Livsplaner gör. De skapar en stor trygghet, lugn, självklarhet och tydlighet kring vägen framåt i livet. Den möjligheten vill vi ge även dig. För verktygen, stödet och strukturen fungerar faktiskt nästan oavsett belopp, fas i livet eller erfarenhet.

Den enda skillnaden är att istället för att det kostar från 50 000 till 100 000 kr och uppåt och görs åt en enskild klient, gör vi det tillsammans under en tvådagarskickoff. Dessutom kommer vi göra det på ett sådant sätt att vi blir överflödiga och du kan göra all uppföljning själv. Något som man sällan är intresserad av i finansbranschen. Men vi lär hellre dig att fiska än ger dig färdig fisk.

Det är egentligen så självklart att ekonomi och vad man verkligen vill i livet hör ihop att det är konstigt att inte alla alltid kopplar ihop det. Kursdeltagare, Stockholm, aug 2020.

Resultat till följd av Livsplanskickoffen

Våra tidigare deltagare har fått ut väldigt många olika saker beroende på fas i livet. Det handlar om allt från ett större lugn om att ekonomin faktiskt är bra ("Jag kan åka till Galapagos varje år tills jag dör!"), göra vissa mål greppbara redan idag ("Vi kan gå ner i arbetstid redan nu"), trygghet i sin egen strategi ("Jag behöver inte lyssna på andra") till att få en större förståelse för varandra ("Jag förstår nu hur viktig den här värderingen är för dig.").

Mitt och Moas mål är att du till följd av de två dagarna ska få:

 • simulera och modellera din ekonomiska framtid
 • identifiera dina/era värderingar, livsintentioner och grundläggande egenskaper
 • koppla samman värderingarna med ekonomin ("Hur syns det i ditt kontoutdrag att generositet är viktigt för dig?")
 • samma verktyg och stöd som normalt bara ges av professionella finansiella rådgivare utomlands

Rent praktiskt äger Livsplanskickoffen rum under två heldagar (fredag + lördag) i Stockholm. Vi håller kickoffen endast två gånger per år, en gång i januari och en gång i augusti.

Om du har några frågor innan du är redo att boka din plats, klicka gärna på "Hjälp"-knappen nere till höger så återkommer vi. Om du vill läsa mer om Livsplan-kickoffen, så finns det lite mer info här.

Sagt om den första Livsplans-kickoffen 2020

Eftersom vi delar livet och ekonomi känns det otroligt viktigt och roligt att titta på det här tillsammans.

Kursdeltagare i Stockholm, augusti 2020

Maxat innehåll och maxat värde. Gruppens delningar och insikter är väldigt värdefulla!

Kursdeltagare i Stockholm, augusti 2020

Jan och Moa har lyckats överträffa alla mina förväntningar big time en gång till (milt uttryckt). Tack!

Kursdeltagare i Stockholm, augusti 2020

Mycket har hänt sedan Livsplanskickoffen förra året. Mycket av det som Moa tog upp och som ni båda delade med er av har fastnat. Livsplankickoffen har liksom tagit plats i våra liv så att jag nästan glömmer att tänket inte fanns där från början. Moodboarden jag och T. gjorde tillsammans har suttit uppe sedan dess och fokus på vad som skapar värde snarare än vad prislappen är har fått en större fokus i mitt liv. Jag har ett mer avslappnat förhållande till pengar och mycket ångest har lättat. Vi har dessutom gjort en resa som par som jag tror startade någonstans med allt vi pratade om på kickoffen. Jag är jätteglad och tacksam för allt. 😊

Kursdeltagare i Stockholm, augusti 2020

Spara rätt och lätt - vår webbaserade kom-igång utbildning

Vår webbkurs "Spara och investera rätt och lätt" är en sammanfattning av mer än 10 års bloggande. På sätt och vis ger vi dig russinen ur kakan på ett pedagogiskt och bra sätt. Istället för att klicka runt bland hundratals långa artiklar, får det viktigaste, det mest kärnfulla i en röd tråd. Dessutom har du en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Utbildningen består av ett antal lektioner som är mellan 5 och 10 minuter långa och de guidar dig så att du kommer igång med ditt sparande. Du får även konkret förslag på saker att göra, svar på de frågor som andra deltagare har haft och du kan välja att svara på våra quiz-frågor.

Du gör utbildningen i din egen takt och när du är klar så kommer du att ha ett bra sparande som går i linje med de rekommendationer som vi och forskningen ger. Många tidigare deltagare säger att de har fått ett helt nytt lugn och en trygghet i vetskapen att de har gjort rätt.

Rent konkret kommer du att ha satt igång ditt sparande hos en fondrobot eller nätmäklare, du kommer ha gjort korrekta inställningar - och förstått varför du gör dem - samt automatiserat det så att det sköter sig självt.

Vi hoppas att du kommer gilla utbildningen,
Jan och Caroline

Praktisk information

Titel
Webbkursen: Spara och investera rätt och lätt
Investering
275 kr inkl. moms
Innehåll
20 "lektioner" fördelade på fem delar + vanliga frågor och svar
Provlektion
Kika in på ränta på ränta-lektionen →
Total tidsåtgång
ca 2 timmar för medeldeltagaren
Mer info
Finns på kurshemsidan
Övrigt
30 dagars pengarna tillbaka garanti

Kommentarer från tidigare kursdeltagare

Hej Jan och Caroline! Superbra kurs att låta frun och barnen 17 och 20 att ta del av. Tydlig , kort , informativ.

Magnus, maj 2020

Tack för kursen, jag och Elis 9 år har under en längre period gått igenom kursen och han har varit med och flyttat barnsparandet till nyskapad barnhink på Lysa. Och så har Elis skapat en dans som visar aktieindexfondens utveckling över tiden.

Veronica, september 2020

Bra kurs. Jag har gått en dagskurs så detta är lite samma men komprimerat. Här får man det bästa kortfattat. Jag hoppas jag kommer att ha tillgång till denna kurs nu så att jag kan gå tillbaka och lyssna när jag vill? Varje gång framöver när jag vill investera så kan jag gå tillbaka till innehållet i denna minikurs. Tack.

Bernt, juni 2020

Riktigt bra kurs med tydliga och enkla regler som faktiskt alla borde kunna ta till sig. Det här är något alla ungdomar borde lära sig i skolan. Ser fram emot nästa kurs som jag definitivt ska genomföra.

Matti, maj 2020

Föreläsning hos dig - låt oss inspirera de som är viktiga för dig

Boka en föreläsning ute hos dig

De senaste åren har jag utbildat och föreläst för flera tusen människor. Jag har varit inbjuden att prata om sparande på bl.a. Volvo, Axis, Göteborgs Universitet, Unionen, större IT-konsultbolag och mindre företag. Det är något som ofta har blivit väldigt uppskattat samtidigt som jag tycker att det är kul. Det ger möjligheten att inspirera dem som kanske aldrig annars hade gått in på en ekonomiblogg eller lyssnat på en sparpodd.

Om du också är intresserad av att ge dina kollegor, kunder eller leverantörer en möjlighet att förbättra sitt sparande, ta kontakt med mig via "Hjälp"-knappen nere till höger eller skicka ett mejl till jan@rikatillsammans.se. Då kan vi tillsammans se om det är något som skulle skapa win-win-win.

Det vanligaste är att köpa en föreläsning på ca 1 timme med en efterföljande frågestund eller mingel. Det räcker faktiskt för att ge bort det absolut viktigaste och göra en stor skillnad. Särskilt för dem som aldrig har gjort tidigare.

Om det är en mer avancerad grupp (jag har t.ex. arbetat med finansiella rådgivare) så går det att anpassa helt och hållet också. Då tittar vi mer på vad din önskan om slutresultatet är och ser vi hur jag kan bidra eller om jag kan rekommendera dig vidare.

Tack för att du är intresserad!
Jan Bolmeson

Kommentarer från föreläsnings-deltagare och beställare

Jag tyckte Jan var väldigt bra. Jag trodde det skulle vara info-kväll om aktier med svårt ekonomi-språk, men han var väldigt rakt på sak och använde ett lätt språk. Det var skönt att det inte var en djupgående föreläsning utan bara enkla tips och knep som hade stöd i forskningen. Gillar verkligen när man får med sig något konkret man kan göra direkt, enkelt att göra.

Deltagare på föreläsning

Tusen tack Jan för en mycket uppskattad föreläsning. Det var verkligen roligt att se så många nya ansikten i publiken!

Paulina, föreståndare på ett bibliotek

Vill bara tacka för en grym föreläsning på Volvo Cars idag. Mycket intressant! Länge sedan jag lyssnade på någon som fångade min uppmärksamhet så totalt. Och det med ett ämne som brukar vara sövande. Bra jobbat! TACK för infon, skall genast se över mitt sparande och framförallt tipsa mina barn så de gör rätt från början :-)

Ewa L., deltagare på företagsföreläsning, november, 2022

Det var riktigt bra båda dagarna, många medlemmar som har kommit fram eller ringt mig och sagt att det var den bästa föreläsningen som vi haft. 👍

Stefan, facklig representant på stort företag

Föreläsningen har gett ringar på vattnet så helt klart mkt lyckat. Sedan var ju tajmingen utmärkt så lite tur också. 🙂

Christian, VD på ett litet företag (9 mars 2020).

Föreläsaren var duktig, kunnig och rolig. Han fångade en och fick ett ganska tungt ämne att bli roligt, intressant, inspirerande och jag kände mig peppad efteråt! Väldigt roligt att ni bjöd in honom. Jag var faktiskt förvånad att det inte var mer folk.

Deltagare i utvärdering till arrangören.

Väldigt bra och relevant tema och superduktig föreläsare, helt klart en av de bästa föreläsningarna jag varit på! Han var rolig och förklarade på ett enkelt och engagerat sätt.

Deltagare, Göteborgs Universitet

Gör ditt barn rikt - en bok om sparande till och med barn

Gör ditt barn rikt

Våren 2017 släppte jag och min vän Charlie Söderberg boken "Gör ditt barn rikt" som handlar både om sparande till barn, men också sparande tillsammans med barnen. Att nämligen bara ge barnen en stor summa pengar kan lika gärna stjälpa som det kan hjälpa.

Förenklat kan man säga att halva boken handlar om hur man kan spara till barnen och den andra halvan hur man ger dem ett gott ekonomiskt självförtroende och hjälper dem att lära sig hantera pengar. Precis som det krävs träning för att bli bra på fotboll hjälper det till om man får träna på pengar. I längden kommer det göra dem mycket rikare än de pengar vi föräldrar kan ge dem.

I boken delar vi med oss av våra misstag som vi gjort med våra barn och det som ter sig ha fungerar. För att få en solid bas intervjuar vi även sparexperter, förskolepedagoger, barnpsykologer och konstaterar bland annat att:

 • De flesta som sparar till barnen, sparar alldeles för mycket
 • Barnen är mycket mer kompetenta än vad vi tror
 • Det handlar mer om när du är redo än om när barnen är redo
 • Vårt jobb som föräldrar är att hela tiden lägga ut brödsmulor
 • Sparandet till barnen blir mycket pengar än vad vi ofta tror
 • Många barn gillar lekar som t.ex. månadens aktie

Självklart går boken även genom:

 • Konkreta tips och förslag att göra (t.ex. globala barnportföljen)
 • Vanliga misstag att undvika i sparandet till barnen
 • Ekonomiska principer som fungerar i flera tusen år
 • Sätt att tänka kring aktier och fonder

På många sätt fungerar boken faktiskt lika bra till ett sparande till en själv (t.ex. pension) som det fungerar att spara till barnen. Det är nämligen precis samma sak. 😎

Få de senaste artiklarna och bästa tipsen till din mejlkorg!

Nyhetsbrevet är kostnadsfritt, kommer en gång i månaden och i välkomstbreven får du våra bästa guldkorn.

Genom att prenumerera accepterar du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.