RikaTillsammans - Verktyg och modeller för din privatekonomi

Verktyg och modeller för din privatekonomi

Räkna på ränta-på-ränta, passiva inkomster, fondavgifter och annat som gör dig och din ekonomi rikare

En av de stora utmaningarna med ekonomi är att vi fattar beslut baserat på känsla istället för att titta på vad siffrorna i olika fall faktiskt säger. Syftet med den här sidan är att hjälpa dig fatta objektiva beslut baserade på siffror, utan att behöva göra alla räkningar för hand.

Nedan följer några av de olika verktyg och kalkylatorer som du kan pröva att använda.

Kalkylator för ränta-på-ränta

Grundläggande modeller, verktyg och kalkylatorer

Avancerade modeller och verktyg

Excel-mallar och annat väsentligt

  • Excel-mall för fastighetsinvesteringar
    Syftet med denna mallen är att snabbt hjälpa dig bedömma huruvida en fastighet är intressant att undersöka vidare eller inte. Den innehåller bl.a. både resultat-, kassaflödes och likviditetsanalys samt nyckeltal från SCB. Mallen är granskad av fastighetsexperter och har använts mycket framgångsrikt.
  • Modell för beräkning av brytpunkt mellan ISK, KF och depå
    Modell som hjälper dig att räkna ut när det är lönsamt att investera via investeringssparkonto och kapitalförsäkring i förhållande till en vanlig värdepappersdepå.

Övrigt

Om du själv har mallar, verktyg eller länkar till sidor innehållande verktyg som hjälper dig själv och andra på resan – var god och kontakta oss!

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök