Guldpriset per gram i SEK i realtid | RikaTillsammans

Guldpriset per gram i SEK i realtid

Priset på guld i svenska kronor inkl. historisk utveckling över tid

Ovanstående graf visar spotpriset på guld omräknat till gram och svenska kronor. Datakälla till grafen är Tradingview.com

Jag själv investerar en hel del i guld eftersom det är ett bra komplement till andra tillgångsslag såsom aktier, fonder, fastigheter och kontanter. Jag har skrivit ganska mycket om guld som investering och som försäkring i följande artiklar här på bloggen:

Det bästa ställena att köpa guld

Liknande grafer här på bloggen

Guld-spot-priset i olika valutor och enheter

Silver-spot-priset i olika valutor och enheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Hur fungerar denna graf? Visar den det historiska USD-priset omvandlat till SEK (dagens kurs) eller tar den även hänsyn till vad SEK låg i förhållande till USD vid den tidpunkten?

  Tack

  Bertil Karlsson
  1. Enligt den information som jag har fått så ska den visa rätt pris vid rätt tillfälle, det vill säga den historiska SEKUSD-kursen med respektive guldpris.

   Jan Bolmeson
 2. Om man vill sälja guld, har du någon mening om var man säkrats skall skall sälja till? Har tittat runt lite på nätet och jämfört . Har du tips?
  Med vänlig hälsning, Maria BK

  Maria B Kläth
  1. Nej, det handlar nog mest om var man får mest betalt per gram. En lokal handlare kan också vara motiverad även om man inte får som mest betalt per gram då det kan ha andra fördelar tänker jag.

   Jan Bolmeson
 3. Hej, jag är ny här. Tänkte kolla guldpriset i gram SEK men förstår inte grafen riktigt. Känner mig lite dum, men vart står priset någonstans?

  Mvh Vanja

  Vanja Jonsson