Om mig, Jan Bolmeson, och min ekonomiblogg RikaTillsammans
Sök:

Om mig, Jan Bolmeson, och min ekonomiblogg RikaTillsammans

Min bakgrund, mina mål och min ambition med bloggen och vad du kan få ut...

Mitt mål med RikaTillsammans är att hjälpa dig att göra kloka saker i din privatekonomi så att du blir rikare oavsett om du är nybörjare eller expert. Fokus är på konkreta tips, långsiktigt sparande och olika ”ekonomihack” som grundar sig i t.ex. forskning och bevisligen fungerar. Jag försöker även dela med mig av mina erfarenheter, hur jag gör eller har gjort och inte minst om den emotionella sidan av pengar.

Hej! När jag, Jan Bolmeson, startade min ekonomiblogg 2007 längtade jag efter ett ställe där jag kunde få läsa och prata om privatekonomi och sparande på ett enkelt och konkret sätt. Jag tyckte (och tycker fortfarande) att det är konstigt att det ska vara mer okej att prata om sex än om pengar. En annan märkligt sak vi lär oss tidigt hur man drar ner på utgifter och sparar pengar men inte hur man investerar eller tjänar pengar. Att tjäna och investera pengar är ju betydligt roligare än att dricka en kopp kaffe mindre om dagen och det öppnar för mer möjligheter att göra roliga saker tycker jag.

Jan Bolmeson är ju ingen snålbloggare

Anonym kommentar på z2036.se, 8 februari 2017

Pengar och ekonomi är verkligen inte allt, men de löser en hel del problem. Jag tror (tyvärr) att vi står inför en hel utmaningar de kommande åren, allt från en ökad arbetslöshet på grund av t.ex. digitalisering, AI och outsourcing, minskade pensioner, dyrare bostäder samt försämringar i välfärden och mer därtill. Den här ekonomibloggen bygger på tesen att vi står bättre rustade med pengar än utan. Men det är på intet sätt en självklar sanning. Mitt förslag är att du redan nu tar ställning om du ställer dig bakom det påståendet eller inte.

40-40-40-blåsningen: Du arbetar 40h per vecka i 40 år för att sedan gå i pension och leva på 40 % av lönen.

Ekonomibloggaren @PerPenning på Twitter

Ett av mina viktigaste mål med min ekonomiblogg är att du som följer mig, mina råd, artiklar och tips ska ha mer pengar och vara bättre rustad för framtiden än de vuxna som inte gör det. Om du läser mina artiklar och prenumererar på mitt  månatliga nyhetsbrev kan jag nästan lova att du kommer att bli rikare. Det behöver nämligen inte vara särskilt svårt. Även om det är en klyscha – 34 000+ prenumeranter på mitt nyhetsbrevet har inte fel. Anmäl dig nedan, det är gratis. :-) 

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.

Vilka är jag och Caroline?

Jag och Caroline blev sommaren 2018 intervjuade i en kortdokumentär i P3 Tendens. Vi tycker att Lotta Malmstedt gjorde ett jättefint jobb i att intervjua oss och sedan klippa ihop flera timmars material till ca 30 minuter.

Mitt track-record som ekonomibloggare

Målet har egentligen aldrig varit pengarna utan snarare den ekonomiska frihet som pengarna innebär. Det absolut viktigaste i livet har alltid varit att ha möjligheten att få välja själv i alla områden. Idag har jag till stor del en ekonomisk frihet som t.ex. låter mig att själv få välja det som är viktigt i mitt liv.

Det handlar om att t.ex. få välja hur mycket jag jobbar (eller något annat), när jag jobbar, varifrån jag jobbar, med vem och så vidare. Ekonomisk frihet och passiva inkomster handlar inte för mig att checka ut och dricka paraplydrinkar om dagarna. En kursdeltagare i Balansekonomi uttryckte det bäst:

Det handlar inte om att gå i pension.
Det handlar snarare om att gå i passion.

Jag vill och har alltid velat hjälpa andra. Ödet ville sig att det skulle vara privatekonomi, ett ämne jag tycker är riktigt roligt. Efter att ha;

är jag inte längre bara en entusiast utan börjar faktiskt få lite koll på läget. Samtidigt försöker jag vara ödmjuk inför att jag bara är 36 år gammal och där finns fortfarande mycket kvar att lära. Det handlar verkligen om att stå på axlarna på alla de som har kommit före och inte minst bloggrannar och andra.

Vad kan du förvänta dig av min ekonomiblogg?

Jag vill vara tydlig med att jag inte är en finansiell rådgivare och skriver i mångt och mycket hur jag själv gör. Det är många som verkligen inte håller med mig i min strategi eller mina tankar. Det som jag däremot tror på är att just bjuda in dessa personer så att du som läsare kan få samma sak belyst från flera olika sidor (se t.ex. här, här och här).

Jag tror t.ex. att det är extremt svårt för oss vanliga småsparare att slå index. Därför förespråkar jag passivt sparande i indexfonder över lång tid där man fokuserar på att få till en bra mix av olika tillgångsslag. Läs även mer om min fyra-hinkar-strategi.

När jag väl har testat och gjort saker som ter sig fungera brukar jag dela med mig av det här på bloggen, via nyhetsbrevet och mina andra kanaler. Då brukar jag ofta också teckna ett samarbetsavtal med leverantören för att kunna göra en win-win.

Du kan dock vara helt säker på att det kommer att vara tydligt uppmärkt när jag har fått betalt för ett samarbete. Under de 10 år som jag har skrivit har jag hittills aldrig hamnat i en intressekonflikt och avser att inte göra det framgent heller. Rakhet, ärlighet och autenticitet varar längst.

Det andra som du kan förvänta dig att är att allt jag gör eller skriver om är evidensbaserat. Jag brukar skoja om att jag var grym aktieinvesterare 1997-2000 och 2004-2008. I slutet av dessa båda perioder förlorade jag mycket pengar. Det här är också min hemlighet.

Min hemlighet är att jag är 36 år gammal och har upplevt att bli av med alla pengarna inte en gång, utan två gånger. Jag har upplevt två finanskriser, något som jag tror att man måste göra för att ens börja kvalificera sig som något annat än nybörjare.

Ett bättre sätt att tjäna pengar på

Då började jag undersöka om det inte fanns bättre sätt att investera och spara sina pengar på. Det var i samband med det jag startade bloggen och började läsa många forskningsartiklar, böcker och andra ekonomibloggar och kom fram till att:

 • Att en passiv strategi har ett groteskt statistiskt övertag mot en aktiv strategi över längre tidsperioder
 • Den långsiktiga strategiska tillgångsallokeringen är central
 • Tiden är den viktigaste faktorn för avkastningen och riskminimeringen
 • Vikten av att hålla kostnaderna låga
 • Investera så brett som möjligt, eftersträva att äga hela marknader
 • Diversifiera och söka exponering mot faktorer med akademiskt stöd
 • Undvika nybörjarfel i beteende som t.ex. slagsida mot Sverige
 • Vikten av ombalansering i portföljen och månatligt sparande
 • Att kassaflödet är det viktigaste för långsiktigheten

Allt det här ligger till grunden för mina olika portföljer såsom RikaTillsammans-portföljen, Nybörjarportföljen och Globala Barn-portföljen. Det som är bland det häftigaste är att allt ovanstående är enkelt och framförallt så är det i princip ett engångsjobb.

Ovan kompletterar jag mycket med vanliga ”bread-and-butter”-tips om allt från att fokusera på det som gör störst skillnad för din privatekonomi som t.ex. lön till förhandlingar om räntan på ditt bolån eller att ta kontroll över sin vardagsekonomi, pension och barnsparande.

De flesta av oss har ingen möjlighet att vara lika bra som en genomsnittlig person i en aktivitet som de har spenderat flera år på att träna sig i. Men vi kan utan problem vara lika kompetenta som en genomsnittlig investerare på aktiemarknaden utan någon som helst träning eller erfarenhet.  

Professor Jeremy Siegel

Målet med min ekonomiblogg är att verkligen hjälpa dig att komma igång och ta det till nästa steg – oavsett var på resan du befinner dig vare sig du är nybörjare eller proffs.

RikaTillsammanspodden med Caroline varje söndag

Sedan hösten 2017 poddar jag tillsammans med min fru Caroline en gång i veckan. I de flesta fall försöker vi både göra

Vi började lite svajigt men nu håller vi en ganska bra takt med nya avsnitt varje söndagkväll vid 21.00-tiden. Du kan se alla historiska avsnitt här:

Vanligaste ämnena på RikaTillsammans

Ekonomibloggens artiklar tenderar kretsa runt följande ämnen. Alla nedanstående länkar går till samlingssidor som introducerar ämnet, de bästa och nyaste artiklarna.

Personlig info om mig Jan Bolmeson och mina bolag

Jag är född 1981 så i år fyller jag 36 och är gift med Caroline och har numer två döttrar. Till skillnad mot vad alla tror så har jag ingen ekonomexamen utan jag läste till civilingenjör på LTH i Lund och tog examen med inriktning mot teknisk fysik 2005. Jag är skåning och flyttade tillbaka till Malmö efter studierna i Lund även om jag är i Stockholm ett par gånger i månaden. I oktober 2007 startade jag min ekonomiblogg, så jag har gjort det här i mer än ett decennium.

Jag har aldrig arbetat som ingenjör utan jag har alltid drivit företag tillsammans med andra eller själv. I dagsläget investerar jag i flera små bolag som jag driver, konsultar i eller arbetar med utifrån ett styrelse- och ledningsperspektiv. Att arbeta i styrelsen och utveckla samt driva små bolag med en omsättning på upp till 50 miljoner kronor är något jag anser mig ha ganska mycket erfarenhet av. 

I min annonspolicy så kan du även läsa om de bolag som jag har intressen i, allt för att vara så transparent som möjligt.  

Om du vill veta mer så får du gärna fråga, jag har inte så många hemligheter.

Kom i kontakt med mig

Bland det bästa jag vet är när du som läser bloggen hör av dig och berättar vad du har lärt dig, vad du har gjort och vad det har gett för resultat. Något av det bästa jag vet är att få känna att jag kanske var en liten del av den resan. Ingen människa blir nämligen framgångsrik på egen hand. Framgångsrik blir man tillsammans med andra.

När vi träffades 2011 pratade vi om vikten av sparande, investerande och hur snabbt det kunde gå. Du bad mig (kanske på skämt) kontakta dig när jag investerat ihop 1 miljon i värdepapper. Därför hör jag av mig nu. Nu uppgår mitt kapital till 1 053 000 kronor. 

Fredrik, bloggläsare via handskrivet(!?) brev 2017

Om du vill komma i kontakt med mig så nås jag

På grund av lagen om finansiell rådgivning till konsumenter (SFS 2003:862) så kan jag inte svara på personliga frågor. Därför är det bästa, enklaste och snabbaste sättet att ställa frågan på bloggen där du kan ställa dina frågor och få svar av mig och andra bloggläsare.

Tack för att du läser och därmed gör RikaTillsammans till Sveriges mest lästa blogg om privatekonomi!

Jan (och Caroline Bolmeson)

Bilaga. Annonsering och villkor för min ekonomiblogg

Nedan följer olika typer av villkor och annat relevant för dig som tycker sådant är viktigt:

Relaterade artiklar

Här kommer mina förslag på sidor att läsa mer på:

Missa inte uppdateringar av min ekonomiblogg

Du har väl inte glömt att anmäla dig till nyhetsbrevet? Där får du de bästa tipsen till din inkorg en gång i månaden. Naturligtvis är det kostnadsfritt och du kan avprenumerera när du vill. :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.

Kommentera

760 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej Jan.
  Hittade din blogg av en slump när jag sökte (Googlade) på kassaflöde. Vi har ett par mindre hyreshus. Din blogg är mycket bra och lättläst. Mycket bra artiklar och inlägg. Man blir inspirerad att verkligen sätt sig in i och öka sparandet.

  MVH Johan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan Lindquist
  1. Vit pil

   Vad roligt att du tycker det! Tack! :)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Hej!

  Har en fråga angående PPM. Sitter nu på Swedbank robur transfer 70 till 100%. Med tanke på att man (om man vill) ska ändra sina fonder innan 11/12 så undrar jag bara om detta är en bra placering? Är inte jätteaktiv när det gäller pensionen men ska jag dela upp det lite och isf hur? Kanske en annan blandfond till 100%?

  Du verkar ha bra koll på läget

  Tacksam för svar

  Med vänlig hälsning Rikard

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rikard
  1. Vit pil

   Nej, det tror jag inte stämmer – har själv i alla fall inte hört något om det. Vet inte varför det skulle vara så med den 11/12.

   Det är vanskligt att ge tips, eftersom det beror på bland annat hur gammal man är etc. Däremot har ju ”icke-valet” varit ganska bra: http://secure.pensionsmyndigheten.se/MerOmSAFA.html

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Hej.

  Jag hittade till din blogg på något sätt och har bokmärkt den så jag hittar dit igen.

  Det finns mkt intressant där att läsa, så det blir till att studera och fundera.
  Nu är jag en person som ”trillar” över möjligheter mest hela tiden att tjäna pengar jag har väl öronen öppna och är mottaglig för information.

  Under veckan så blev jag kontaktad av en Facebook bekant som undrade om jag ville kolla på ett prospekt med bra ränta.
  Och ett annat med guld.

  Klart jag vill det sa jag så jag fick en länk till detta och har läst idag om det första företaget.
  Du kanske redan har fått samma prospekt om att låna ut pengar?
  Det verkar vara bra, är det något du vill ta del av och kanske tala om för mig vad du har för tankar om upplägget?

  Jag tjänar inget på att dela med mig infon och jag tjänar inte på att undanhålla det heller.

  En annan sak som du skriver om är livförsäkringar, och det har jag bara haft olycksfall tidigare men även tagit en ny med belopp två miljoner.
  Vi hade en livförsäkring för olycksfall tidigare på 900tkr, som vi kommer att ha kvar då det är en ganska låg månadskostnad på den för två personer.

  Så på den punkten känns det ganska bra om något skulle hända. Jag ska även ta en titt på ÄNKE- OCH PUPILLKASSAN du skrev om.

  Hälsningar Peter Andersson

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Peter Andersson
  1. Vit pil

   Hej Peter, tack för din kommentar! Jag vet inte riktigt vad det är för ett förslag, men du får gärna mejla mig. :-)

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 4. Vit pil

  Hej Jan.
  Vill börja med att tacka för en väldigt trevlig blogg om ekonomi! Tänk att det går att göra så kul :) Önskar att jag fått bankernas hjälp att förstå detta för länge sedan! Nåväl, ingen ide att gråta över spilld mjölk och misstag men lite surt är det..Är nu 50 år och ser att jag kunnat vara närmare ekonomiskt oberoende för länge sedan om jag tänkt till!
  Men, till min fråga. Ser att du mest diskuterar fonder i det långsiktiga sparandet. Är det medvetet då du anser aktier som överkurs eller hur tänker du kring det? Anledningen att jag frågar är att jag äger en del aktier, de flesta efter ett arv. Står på en vanlig aktiedepå. Funderar på att sälja dessa och istället starta om på en ISK för att underlätta hanteringen/skatt ev istället enbart rikta sparandet till fonder. Några kloka tankar kring detta? Har en vinst i dagsläget på ca 100000 som i så fall skall skattas. Bättre skatta på avkastningen vart år eller hur bör jag tänka??
  Mvh / Ingrid

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ingrid Sjögren
  1. Vit pil

   Hej Ingrid,

   Tack för din kommentar. Anledningen till att jag inte diskuterar direktinvesteringar i aktier (att man köper/säljer själv) är för att jag inte tror på det är en framgångsrik strategi för någon annan än proffs (och tveksamt om det ens är det för dem). Det betyder inte att jag är negativ till aktier – när jag pratar om indexfonder så är ju den underliggande tillgången nästan alltid aktier. Det är bara att jag går på statistik och genomsnitt än att försöka hitta framtidens vinnare som är just statistikt sett omöjligt påstår jag (och några Nobelpristagare med mig) :-)

   Hälsningar,
   Jan

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 5. Vit pil

  God morgon!

  Jag hittade din sida och började klicka på länkarna. Ganska snabbt märkte jag att du har med en
  länk till en sida som inte finns kvar, http://www.pengakoll.nu/.

  Jag kan tipsa om en annan sida istället, GlobAround Container, http://www.globaround.com/Container.aspx, som listar en mängd saker som bortskänkes av folk helt gratis. Den visar också saker som ges bort från andra sajter så allt finns samlat på ett ställe.

  /Ann

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ann Pellkvist
  1. Vit pil

   Hej Ann! Tack för ditt tips och din feedback. Jag ska se om jag hittar den felaktiga länken och ska försöka ta bort den.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 6. Vit pil

  läste att du har lite pengar hos trustbuddy….. själv har jag tagit ut allt mitt därifrån då jag tycker företaget sköts under all kritik och har på ca 1,5 år ej lyckats åtgärda alla punkter som finansinspektionen anmärkt på och dessutom tydligen sysslat med olagligheter i både danmark och norge… och att ränte intäckterna sjönk katastrofalt…

  ett litet företag som jag tror på är savelend. nystartat, men verkar göra det mesta rätt ännu….

  0
  Gravatar ikon för användaren
  hans winberg
  1. Vit pil

   Hej Hans,

   Tack för din kommentar. Se gärna kommentatorstråden i inlägget:
   https://rikatillsammans.se/erbjudande-fran-trustbuddy-10-pa-insattningen-12-per-ar/

   Jag tror det gäller skilja på vad anmärkningarna ligger på och ej. Som jag ser det så godkänner de inte villkoren för att få bedriva bank (ganska tuffa krav) när det gäller den ordinarie verksamheten så ser jag inte några problem.

   Vad tänker du på specifikt? Själv ser jag det som en någorlunda liten trygghet att de är noterade vilket inte savelend verkar vara.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 7. Vit pil

  Hej!
  Tack för din informtiva sida! Jag är helt novis på området och tycker din nybörjarsida är suverän. Jag tänker mig att jag ska ordna ett sparande till mig och mina söner enligt dina tips. Och förhoppningsvis lär mig något på vägen också.
  Ville bara kolla med dig att den sidan var en av de som du uppdaterade i august, så jag inte går på tips som du kanske inte skulle ge idag.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Gunilla
  1. Vit pil

   Hej Gunilla, det är svårt att veta vilken sida som du referar till, ett tips är att kolla på min portfölj på Shareville, den är alltid uppdaterad. Se mer https://www.shareville.se/#/profile/4435

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 8. Vit pil

  Hej Jan.

  Jäg är dansk, och är levar i danmark, min fråga: kan jäg bruke är tips til pengamaskin? är det muligt at bli kund i t.ex Avanza dersom jäg inte är sveensk och inga svansk cpr?

  VH

  Claus

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Claus Lynge
  1. Vit pil

   Ja, det borde fungera. Jag vet t.ex. att Nordnet finns i Danmark så det borde vara ungefär samma. Annars gissar jag att du också har tillgång till många av Vanguard-indexfonderna via någon internetmäklare hos er.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 9. Vit pil

  Hej Jan!
  Får först berömma dig för en intressant sida som beskriver många olika delar i ekonomi lättförståeligt.
  Har precis öppnat ISK på avanza och följt ditt råd för sparande enl ditt inlägg: ”en bra portfölj för nybörjaren”
  Det jag undrar nu är om du har något bra tips eller förslag på vart man kan placera sitt målsparande?
  Mvh
  Martin

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin Fehrm
  1. Vit pil

   Hej Martin,

   Tack för din kommentar. Var man ska placera sitt målsparande beror ju på vilket mål det är, hur lång tidshorisonten är och en del andra faktorer (tillgänglighet etc). Jag skulle kollat kontona på compricer.se och sedan även Akelius Spar (http://www.akeliusspar.se).

   Hälsningar,
   Jan

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 10. Vit pil

  Hej Jan!

  Jag har nyligen börjat följa dig och är väldigt inspirerad av dig. Jag har en fråga.

  Du pratar ofta om att vi befinner oss i en ekonomisk bubbla. Dock har jag inte kunnat läsa mig till hur du tänker agera när bubblan spricker. Låter du investeringarna stå kvar och väntar på uppgången eller gör du omplaceringar och säkrar vinsterna?

  Jag har börjat investera och jag är inte beroende av att plocka ut pengarna ska jag då bara vänta på uppgången efter en börskrasch?

  Tacksam för tips.

  Än en gång tack för en fantastisk blogg.

  Mvh
  Per-Åge

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Per-Åge
  1. Vit pil

   Hej Per-Åga,

   Tack för din kommentar!

   Tar till mig det som en bra idé till artikel. Återkommer.

   Jan

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 11. Vit pil

  Hej!

  Tack för en inspirerande blogg! Jag tänker och tycker på många sätt precis som du, vilket har resulterat i min första bok som heter ”Framgångsbibeln – tid, energi, karriär, pengar”. Kika gärna på http://www.framgangsbibeln.se för mer info. Med hopp om inspirerande läsning!

  /Joel

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joel Öhrn
 12. Vit pil

  Varför finns det inget RSS flöde att hämta härifrån ?
  Måste man använda Mail-utskick ? känns lite gammalt..

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Gabriel
 13. Vit pil

  Hej Jan,

  Kom in pa din blogg och det du skriver gör mig förvanad…
  Att man gar ut och skriver ”Jag är miljonär” är för mig verkligen tabu. Vill man verkligen att folk ska veta det? Jag själv gjorde under bara förra aret en vinst pa XXMsek (100% aktier), detta är väl ända information man haller inom familjen. En av orsakerna att vi flyttade utomlands för manga ar sedan var den svenska avundsjukan, förstar inte att du väljer att utsätta dig och din familj för detta som sa manga andra väljer att undvika. Önskar dig all lycka

  0
  Gravatar ikon för användaren
  JL
  1. Vit pil

   Hej JL,

   Tack för din kommentar och dina lyckönskningar!

   Det är verkligen något som jag har tänkt mycket på, vänt och vridit på. Jag började ju skriva den här bloggen anonymt i början men bestämde mig till slut för att inte smyga med det – särskilt inte med tanken på det jobbet som jag har som föreläsare i just de här frågorna. Det är ur integritet att säga till andra om att ”prata mer om ekonomi” och sedan själv inte göra det.

   Hittills så har jag stött på avundsjukan ett par gånger, men eftersom jag faktiskt delar med mig och jobbar och brinner för att hjälpa andra att göra samma sak, så har fördelarna övervägt nackdelarna. Jag hoppas att det kommer att vara så även i framtiden. *hoppas*

   Sedan är det ju en träning i förhållningssätt också, min enda farhåga skulle vara att det skulle utsätta familjen för fara men den risken har jag hittills bedömt som liten.

   Hälsningar,
   //jan

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 14. Vit pil

  Better Globe?

  Finns det nåt värre än välgörenhet?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Bo Grahn
  1. Vit pil

   Hej Bo,

   Är tyvärr inte riktigt med på vad du menar? Sorry.

   //jan

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 15. Vit pil

  Trevligt att hitta din blogg får man sprida dina fantastiska bilder?
  Lotta i Källa

  0
  Gravatar ikon för användaren
  lotta,karlsson
  1. Vit pil

   Vilka bilder på tänker du på då?
   //jan

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 16. Vit pil

  Jättekul att se någon annan som gillar att spara långsiktigt!
  Jag undrar hur du ser på att ha en viss del av sitt sparande i fysiskt guld och silver, i värdebevarande syfte?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tore
  1. Vit pil

   Jag har skrivit ganska mycket om det – senast idag. Eller kolla på etiketterna: silver och guld.

   0
   Gravatar ikon för användaren
   Jan Bolmeson
 17. Vit pil

  Hejsan Jan,

  Tack för en inspirerande och härlig blogg.

  Jag skulle vilja ställa ett par frågor till dig.
  Har du en mailadress?

  Tack på förhand

  // JOhn

  0
  Gravatar ikon för användaren
  John Hedström
 18. Vit pil

  Hej Jan
  Jag har varit i kontakt med dig förut gällande ett möte och någon form av samarbete. Som sagt vi på mitt bolag är på frammarsch och har börjat jobba med connect sverige för att ta oss vidare i våran utveckling. Vi har nu skapat en produkt för småsparare som liknar fondhandel men med valutahandel. Det bygger på mirror trading. Så att småspararen får ta del av proffesionella traderares system och appliceras detta på sitt konto. Låg kapitalinstants. Detta är nya tidens sätt att trada. Vill du veta mer hör av dig. Mvh Johan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan Holpers
 19. Vit pil

  Tack för kommentaren Charlotte – ska kolla med Google som tillhandahåller annonserna.

  //jan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 20. Vit pil

  Hej!
  Hittade din inspirerande sajt idag. Jag sökte spartips och fann mycket bra info. Jag anmälde mig direkt till nyhetsbrevet.
  Jag vill dock upplysa dig om att du har en ”scam-annons” på din sida.
  Vill du bli rik på 15 min lätt lockande. Så jag klickade mig dit: http://www.123cashforyou.com/svenska/index.html
  När länken kommer från din sida, så tror man att det är något bra. Det är det dock inte: http://thescammersmanifesto.blogspot.com/2009/04/underdog-wealth-system.html
  Hoppas att du får bort annonsen.

  Mvh,
  Charlotte

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Charlotte